Pénteken is futhatunk a villamospályán, ha segíteni szeretnénk a koraszülötteken

Kilencedik alkalommal rendezik meg az Éjszakai Jótékonysági Villamosfutást Szegeden. A futók az Indóház térről indulnak, a rendezvény teljes bevételével a szegedi gyerekklinika Koraszülött Intenzív Osztályát támogatják.
Rafai Gábor

2022. április 28. 10:22

Pénteken is futhatunk
a villamospályán, ha segíteni szeretnénk a koraszülötteken

A szervezők bíznak benne, hogy minél több sportolni és jótékonykodni vágyó ember vesz részt az eseményen.

 

A jótékonysági sportrendezvény péntek este fél 11-kor kezdődik a nagyállomás előtt az Indóház téren, ahol a jelentkezők regisztrálhatnak, majd valamivel az utolsó villamos elindulása után rajtol a futás, ami négy és fél kilométeren végig a villamos síneken halad egészen a célig, a Szeged Plaza parkolójáig. Aki úgy érzi, futva túl hosszú neki ez a táv, kerékpárral is teljesítheti. 

 

Az eredményhirdetést várhatóan éjjel 1 órakor tartják a pláza parkolójában.

 

A részvételi díj ezer forint, amivel idén a szegedi Koraszülött Intenzív Osztályt szeretnék támogatni a szervezők. A nevezési díj egy minimum összeg, ha valaki jobban szeretné támogatni a rendezvényt, akkor természetesen arra is lehetősége lesz a helyszínen.

 

A rendezvény végeztével a Szegedi Közlekedési Társaság villamosjáratot indít vissza az Indóház térre, ami minden megállóban megáll, annak érdekében, hogy könnyebben hazajussanak a futók. 

 

Az eddigi villamosfutásokkal már több, mint 3 millió forint gyűlt össze, amivel szegedi gyerekellátást támogatták a szervezők.