Idény eleji formával magabiztosan őrizte kapuját a góltól idegenben a Ferencváros: Tobol–FTC 0–0

Az idegen ezúttal Kazahsztánt jelentette, ahol rajonganak a magyar bajnok edzőjéért, Csercseszovért.
Garai Szakács László

2022. július 06. 19:36

Idény eleji formával magabiztosan
őrizte kapuját a góltól idegenben a Ferencváros: Tobol–FTC 0–0

Tobol Kosztanaj (kazah)–Ferencvárosi TC 0–0

Labdarúgó Bajnokok Ligája, sokadik előselejtező. Kosztanaj, vezette: Dario Bel (horvát).

Tobol Kosztanaj: Mokin – Kajrov, Malij, Tomašević, Amanović, Tagibergen, Jovančić, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.), Tošić, Zsakszilikov (Vukadinović, 76.), Brigido (Szergejev, 64.).

Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka (Wingo, 77.), S. Mmaee, Kovačević, Ćivić, Laïdouni, Zachariassen (Marquinhos, 62.), Vécsei (Esiti, 51.), Nguen, Boli (Bassey, 62.), Traore.

Sárga lap: Jovančić (32.), Vécsei (34.), Boli (38.), Kajrov (38.), Laïdouni (71.).

 

Akik értenek az effajta eredmények és teljesítmények megmagyarázásához, azok majd megindokolják a pályán látottakat. Mindenesetre a szerkesztőségben azt hangoztattam, magabiztosan nyernek a zöldek.

 

Nem kellett volna.

 

A Ferencváros jobban kezdte a mérkőzést ellenfelénél, mégis a kazahoké volt az első komoly lehetőség. Később a magyar bajnok előtt is adódott ziccer, de Boli és Zachariassen sem volt elég higgadt, hogy vezetéshez juttassa a csapatát – erre mondja a Trollfoci, két méterről nem illik majdnem üres kapuba gólt lőni: Zachariessennek egy elé kipattanó labdával „csak” azt kellett volna csinálnia, hogy jobb lábbal lekezel, átteszi a bal lábára, és begurítja a jobb kapufa mellé. Ideje lett volna végigcsinálni ezt, de valamiért nem jutott eszébe és/vagy izgult. A játékrész második felében kissé töredezetté vált a játék, így a kapuk kevésbé forogtak veszélyben, azaz nem született gól a szünetig.

 

A folytatásban ismét a zöld-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de fölényük meddőnek bizonyult, ugyanis komoly bravúrt nem kellett bemutatnia a hazai kapusnak ahhoz, hogy a Tobol tartsa a 0–0-s eredményt. A hajrára sem változott a játék képe, a magyar bajnok irányított, de azért komoly nyomást nem tudott helyezni a riválisára, amely így biztosan őrizte a lefújásig a gól nélküli döntetlent.

 

Csercseszov szerint ez történt:

 

Az Üllői úton nyerni kell. Most ez nehéznek tűnik. A visszavágót jövő szerdán 20 órától tartják. Az ütközet – ez a szó itt az MTI teljesítménye – győztese a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi továbbjutójával találkozik, míg a vesztese átkerül a Konferencia-ligába, ahol az északmacedón KF Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps alulmaradója vár rá.

 

Nyitóképünket a Ferencváros Facebook-oldaláról vettük át.

Címlapon

mutasd mind