Így borozzunk idén a Dóm téren, a sörösöket az Aradi vértanúk tere várja – Szeged Podcast már 109-edszer!

Garai Szakács László

2022. szeptember 09. 21:47

Így borozzunk idén a Dóm téren, a sörösöket az Aradi vértanúk tere várja – Szeged Podcast már 109-edszer!

Szerdától öt nap Bortér lesz Szegeden a Dóm téren: itt az őszi borfesztivál, ami egy minisörfesztivál is lesz – az Aradi Vértanúk terén. Meg lesznek pálinkák is, és lehet majd enni is meg kézműves termékeket is venni; nem fogunk unatkozni, és a hasunk könnyen tele lehet, valamivel. Minden fontos tudnivalót megbeszéltünk Rácz Attilával, a Szegedi Városkép és Piac ügyvezető igazgatójával.

 

Majd II. Erzsébet halála kapcsán megállapítottuk, elhunyt az utolsó olyan ember a mi és sokunk életében, akihez hasonlóval semmilyen szempontból nem élünk már együtt. Nem egyszerűen egy idős néni halt meg és azon is fölösleges gondolkodni, mi minden szárad, ha szárad egyáltalán bármi a lelkén, és mi mindent tehetett volna, kellett volna tenni, illetve mi mindent tett meg. Nincs és nem is lesz még egy ilyen ember már a Földön, mint amilyen ő volt: se popsztár, se bármilyen más művész, se pápa, se más vallási vezető, se sportoló, se politikus – senki nem tud semmilyen szempontból a nyomába lépni.

 

A műsort egyébként keretbe foglaltuk az NFL-lel, elindult a szezont, és rögtön a nyitómeccsen egészen szép pénz csúszott Gedzo zsebébe egy félidő döntetlen végeredmény hazaival. Mondjuk jobban belegondolva letutizta... De mielőtt bárki arra gondol, mindenféle sportfogadási tippekkel bombázzuk a hallgatókat, mindössze annyi történt, megnéztem műsorvezető-társam Insta-oldalát – leírni mennyivel könnyebb, mint kimondani – és ott láttam a dicsőséges nyereményt bizonyító szelvényét. Majd bevallottam, aggódom a Green Bayért idén (is), kedvenc csapatom ugyanis lassan klasszikus alapszakaszcsapat lesz, az igazán fontos meccseket azonban nem tudja egymás után megnyerni...