Inkább ne vonatozzon vasárnap Budapestre: három átjáró és egy váltócsere miatt Félegyházáig pótlóznia kellene

Felújítják Kiskunfélegyházán a Majsai úti, valamint a Csengele állomásnál és a Kapitányság megállóhelynél lévő vasúti átjárót, plusz Szeged-Rendezőben letudják a váltócserét. Vonatpótló buszok közlekednek Szegedről.
Garai Szakács László

2022. július 15. 20:27

Inkább ne vonatozzon vasárnap
Budapestre: három átjáró és egy váltócsere miatt Félegyházáig
pótlóznia kellene

Ezek a változások lesznek érvényben július 16-ától 18-áig

  • Szombat este a Budapestről utolsónak Szegedre induló 19:53-as Bugac IC (IC 718) és a Balatonszentgyörgyről 16:22-kor induló, Szegedre tartó Aranyhíd expressz (1786) utasait Kiskunfélegyházától Szegedig már pótlóbuszok szállítják.
  • Vasárnap egész nap minden vonat helyett pótlóbuszokkal kell utazni a Kiskunfélegyháza–Szeged szakaszon, 30–60 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolni Budapest és Szeged között, a pótlóbuszok a távolsági vonatok eredeti menetrendjéhez képest hamarabb indulnak Szegedről, illetve Kiskunfélegyháza felől később érkeznek.

 

(térképek: MÁV-Start)

 

  • Az Intercityk helyett a gyorsabb eljutást a Kiskunfélegyháza és Szeged közötti, más állomást nem érintő közvetlen pótlóbuszok biztosítják, a Kistelek és Szatymaz érintésével közlekedő pótlóbuszok menetideje hosszabb.
  • A személyvonatok helyett közlekedő buszok a közút vonalvezetése miatt számos esetben nem a vasútállomásoknál, hanem a települések központjában a kijelölt Volánbusz megállóhelyeken állnak meg.

 

 

  • Hétfő hajnalban még pótlóbuszok járnak Szeged és Kiskunfélegyháza között a Budapestre induló első 4:13-as S20-as vonat (7009) és az 5:23-as Torontál IC (IC 709) helyett.