Irány az Esemény! A Belvárosi Mozi ezen a hétvégén levetíti a friss Nobel-díjas író, Annie Ernaux önéletrajzi regényéből készült filmet!

Csőke József terem, 13 óra 45 perc – ne hagyja ki! Ha nem kapott volna Nobelt Ernaux, akkor is megérné megnézni!
Garai Szakács László

2022. október 08. 11:07

Irány az Esemény! A Belvárosi Mozi
ezen a hétvégén levetíti a friss Nobel-díjas író, Annie Ernaux
önéletrajzi regényéből készült filmet!

„Te meddig mennél el, hogy a saját sorsodat irányítsd? Az egyetemista Annie-ben megvan a tehetség és ambíció, hogy szebb élete legyen, mint a munkásosztálybeli szüleinek. Amikor a lány megtudja, hogy akarata ellenére teherbe esett, tisztában van vele, hogy a gyermekvállalás a megálmodott karrierjének végét jelenti. Annie a tanulmányai mellett dönt, és sziklaszilárd elhatározásától az sem tántorítja el, hogy ezért az életét kell kockára tennie.

 

 

A ’60-as évek elején járunk, amikor Franciaországban az abortusz még illegális volt. A titokban, gyakran házilag végzett eljárások nem csak roppant kockázatosak voltak, de börtönt jelenthettek a segítőknek és az anyáknak egyaránt” – így ajánlja a Belvárosi Mozi az Esemény című filmet, amit ma és holnap 13 óra 45 perctől levetítenek a mozi Csőke József termében.

 

Az Annie Ernaux önéletrajzi regényéből készült letaglózó film elnyerte a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legrangosabb díját, az Arany Oroszlánt.

 

A regényíró meg csütörtökön az irodalmi Nobel-díjat...

 

Esemény

francia film, dráma, történelmi, 100 perc

szereplők: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami, Louise Orry-Diquéro, Pio Marmaï, Sandrine Bonnaire

rendező: Audrey Diwan

 

Címlapon

mutasd mind