Irodalmi beszélgetésekre várja adventkor a szegedieket Szabados Ági a Reök-palotába

Szabados Ági tart irodalmi esteket decemberben a REÖK-ben. Az olvasásnépszerűsítő műsorvezető három szerzői beszélgetésre invitálja a szegedi irodalomkedvelőket az adventi időszakban.
Rafai Gábor

2022. november 29. 14:17

Irodalmi beszélgetésekre várja adventkor a szegedieket Szabados Ági a Reök-palotába

Egyedülálló kultúrprogramok várják decemberben a közönséget a Reök-palotában, ahol ezúttal a kortárs irodalomé lesz a főszerep. Szabados Ági műsorvezető, irodalomterapeuta, a Nincs időm olvasni kihívás alapítója ugyanis három különleges könyvbemutató beszélgetéssel érkezik Szegedre. 

 

Az irodalmi estek már az ünnepekre való ráhangolódás jegyében telnek majd a REÖK-ben. 

 

A szegedi gyökerekkel bíró olvasásnépszerűsítő riporter szerint napjaink kommunikációs zajában a könyvolvasás szinte az egyetlen olyan tevékenység, amely során valóban egy irányba összpontosul a figyelem, így egy jó könyvélmény az adventi időszakban is segíthet a hétköznapok lelassításában, a befelé fordulásban. 

 

Három decemberi estjére is olyan szerzőket invitált, akiknek munkássága kapcsolódik a lelki egyensúly fenntartásához.

 

Szabados Ági első vendégei december 9-én, délután 5 órakor érkeznek a Reök-palotába. A Mélylevegő Projekt egy fiatal pszichológusokból álló csapat, amelynek célja, hogy tudományos igénnyel, mégis közérthetően osszon meg információkat a mentális egészségről és a hangulatzavarokról a közösségi médiában. 

 

Tevékenységük, amely az Elmerülő című könyvben öltött elsőként fizikai formát, hiánypótló a magyar szakirodalomban. A Mélylevegő Projekt tagjai kiadványaikon keresztül mesélnek majd a munkásságuk gerincét adó témákról a szegedi érdeklődőknek.
 

December 14-én Kovács Eszter, a Mat on the Moon közösség alapítója lesz Szabados Ági vendége. A Köszi, jól szerzője a Forbes marketing-vezetőjéből vált a „városi vadak” jóga- és meditációs kalauzává.
 

December 16-án végül Peller Mariann műsorvezető várja az irodalomkedvelőket. Akárcsak Szabados Ági az olvasás, televíziós kollégája a spiritualitás népszerűsítésén fáradozik. Új regényét, a Szerelemszövetség című spirituális romantikus történetet mutatja be karácsony előtt az Összművészeti központba látogatóknak.

 

Az érdeklődők ingyenesen vehetnek majd részt a különleges beszélgetéssorozat alkalmain.