Január óta a klubnál dolgozó tanácsadó lett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia új edzője

Alekszandar Sztevanovics UEFA Pro-licence-szel rendelkezik, sőt, Szerbiában maga is az edzőképzés egyik vezetője volt. Dolgozott a szerb utánpótlás-válogatottaknál is.
Cservenák Zoltán

2022. május 26. 22:57

Január óta a klubnál dolgozó tanácsadó lett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia új edzője

Dragan Vukmir mindenkit letaglózó és finoman szólva sem elegáns távozása után ismét szerb születésű edző irányítja a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát: a 48 éves Alekszandar Sztevanovics. Bár a szakember neve némileg ismeretlen a magyar labdarúgásban, ez nem feltétlenül jelent hátrányt.

 

„Alekszandar Sztevanovics 1974-ben született a szerbiai Pancsován. Játékosként hazájában a Dinamo Pancsova és az FK Obilic Beograd csapatát is erősítette. Ezt követően hét éven át külföldön futballozott: megfordult Kínában, Romániában, Cipruson, Bahreinben, valamint Örményországban is, ahol a Pjunik Jereván csapatával bajnokságot és kupát is nyert”

 

– írja róla a püspöki csapat honlapja.

 

Nos, ha az örmény bajnokság és kupa megnyerése nem is villanyozza fel a szegedi szurkolókat, az már inkább, hogy Sztevanovics 2008-tól a szerb labdarúgó szövetség egyik oktatója volt, és az első osztályú Vozdovac csapatánál is volt másodedző, tehát némiképp több valódi labdarúgást láthatott, mint sok magyar edző együttvéve.

 

Adem Kapic, a püspöki csapat sportigazgatója azt mondta, „sok közös gondolatuk van a labdarúgást illetően” Alekszandar Sztevanovicscsal, aki szerinte „karakteres edző, aki emberileg és a szakmailag is illik a klub filozófiájához”. Kérdés, hogy mit gondolnak erről a szurkolók, örülnek-e ennek.

 

A bejelentésre a klub Facebook-oldalán inkább negatív kommentek érkeztek. Volt, aki azt firtatta, miként lehet az, hogy nem tudták, Alekszandar Sztevanovics január óta a klub tanácsadója. Mások szerint az új edző személye azt jelenti, marad az NB II a püspöki csapatnak.

 

Az egyik kommentelő azt írta:

 

„Le vagyok döbbenve... Ez katasztrófa ami itt történik,ami itt zajlik Szegeden! Már kezdem szégyenleni, hogy 34 évig szerb, közegben fociztam ott szocializálódtam! Ez a csúcsok csúcsa ami itt zajlik! Ki ad erre pénzt, honnan a lóvé, amit szórnak mint a pejvát!”.

 

Ugyanakkor sokan inkább azt javasolják, adjanak esélyt az új edzőnek, kapjon időt a bizonyításra.

 

Mindenesetre érdekesség, hogy Adem Kapic a klub honlapjának azt mondta, Alekszandar Sztevanovics január óta tanácsadója a klubnak, Dragan Vukmir április 19-én, a Diósgyőrbe történő átigazolása után az M4 Sportnak azt mondta januárban, a III. Kerület TVE elleni meccs előtt lemondott szegedi vezetőedzői posztjáról, de akkor nem engedték távozni a klub vezetői.