Jól helytálltak a szegedi pólósok a Ferencváros ellen

Nehéz ellenfél otthonába látogatott a szegedi férfi vízilabda csapat szerdán, hisz a tabella második helyén álló Ferencváros ellen szálltak vízbe. Nem adták meg könnyen magukat, a zöld-fehéreknek meg kellett küzdeni a győzelemért.
Vass Imre

2022. február 03. 13:14

Jól helytálltak a szegedi pólósok a Ferencváros ellen

A sokkal jobb ellenfél ellen a tisztes helytállás volt a cél és ezt a csapat messzemenőkig teljesítette. A két csapat közötti különbség igazán csak az első negyedben jelentkezett, ezt három góllal nyerték a vendéglátók. 

 

Azonban a következő két negyed döntetlen lett és az utolsóban is csak egy góllal szerzett többet a Ferencváros és így alakult ki a 13-9-es végeredmény. 

 

A csapat vezetőedzője, Kiss Csaba szerint is ennél lényegesen nagyobb különbség van a két együttes között, azonban ezt most sikerült egy kicsit eltüntetni. Hozzátette, az volt a céljuk, hogy minél nagyobb küzdelemre késztessék a Ferencvárost és ez sikerült is azzal, hogy a játékosok mindent kiadtak magukból. Természetesen a hibák is kijöttek, de ez jó, hisz így tudjuk min kell javítani – tette hozzá.

 

Folytatás február 5-én, szombaton 17 órakor, amikor a Tiszavirág Sportuszodában a Debrecent fogadják majd.

 

FTC-Telekom Waterpolo–Szegedi VE 13–9 (4–1, 3–3, 3–3, 3–2)

E.ON OB I, 18. forduló, Budapest, Népliget, 100 néző. Vezette: Homonnai, Berki.

FTC: Vogel Soma – MOLNÁR E. 2, Merkulov 2, Varga Dénes 2, Ubovics 1, Vámos 4, Nyíri B. Csere: Jansik Sz. 1, Damonte, Gál S., Német T. 1, Klár, Spitz. Edző: Varga Zsolt

Szegedi VE: Gyapjas B. – Bóbis B. 1, Sánta 1, Hajdú A., Vékony, Tóth GY. 3, Lakatos 3. Csere: Horváth Zs., Boros, Baj, Mekkel 1, Pörge, Leinweber. Edző: Kiss Csaba

Gól – emberelőnyből: 9/5, ill. 12/6.

Gól – kettős emberelőnyből: 1/0, ill. –.

Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 3/1.

Kipontozódott: Vékony (31. p.), Jansik Sz. (32. p.), Lakatos (32. p.).

Kiállítva (végleg, brutalitásért): Damonte (22. p.)

 

Fotó: SZVE Facebook