Jól szerepeltek a szegedi versenyzők a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n: Jászapáti Petra és Nógrádi Bence továbbjutott 500 méteren

A magyarok számára a legrövidebb, 500 méteres táv selejtezője már közel sem sikerült úgy, mint a leghosszabb, 1500 méteres számé: a nőknél a szegedi Jászapáti Petra, míg a férfiaknál a szintén szegedi Nógrádi Bence jutott negyeddöntőbe a gdanski rövidpályás Európa-bajnokságon.
Vass Imre

2023. január 13. 14:12

Jól szerepeltek a szegedi versenyzők a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n: Jászapáti Petra és Nógrádi Bence továbbjutott
500 méteren

A szegedi Kónya Zsófia kifejezetten erős futamba kapott besorolást. A szám 2019-es Európa-bajnokának, Natalia Maliszewskának senki nem fenyegette az első helyét, míg a szegedi versenyzőt lerajtolta az 1000 méter olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmese, a belga Hanne Desmet. A magyar versenyzőnek végül a harmadik pozíciót sem sikerült megtartania az olasz Arianna Sighellel szemben.

 

Bácskai Sára Lucának hasonlóan erős riválisok jutottak. A női mezőny kiemelkedően lejobbja, Suzanne Schulting a várakozásoknak megfelelően rajt-cél győzelmet aratott, így csak a második továbbjutó helyért folyt a küzdelem. A francia Berenice Comby a rajtnál, míg a német Anna Seidel féltávnál előzte meg a magyar versenyzőt, aki így szintén kiesett. 

 

A szintén szegedi Jászapáti Petrának viszont nem okozott gondot a selejtező, a holland világklasszishoz hasonlóan könnyed rajt-cél győzelmet aratott.

 

A férfiaknál csak a szegedi versenyző, Nógrádi Bence járt sikerrel. Az olimpián is szerepelt versenyző könnyedén elkorcsolyázott a holland Jens van 'T Wouttal, így ketten simán léptek a negyeddöntőbe. Talabos Attilának is volt esélye az első két helyre, de végül szabálytalanság miatt kizárták. Tiborcz Dániel a futamában végig harmadikként korcsolyázott a belga Stijn Desmet és az olasz Mattia Antonioli mögött, előznie nem sikerült.

 

Pénteken még az 1000 méter selejtezőjét, valamint a férfi és a vegyes váltó negyeddöntőjét rendezik. Szombaton 500 és 1500 méteren már az érmekért küzdenek a versenyzők, a stafétáknál pedig az elődöntőkre kerül sor. Vasárnap az 1000 méter küzdelmeivel és a váltók döntőivel zárul a kontinensviadal.