Kameruni lőtt gólt Kamerunnak svájciként: Svájc–Kamerun 1–0

Elkezdődött a világbajnokság a G csoportban is, az első játéknap rosszabb meccsén vagyunk túl, elméletileg. Este Brazília–Szerbia lesz nyolc órától.
Garai Szakács László

2022. november 24. 13:23

Kameruni lőtt gólt Kamerunnak
svájciként: Svájc–Kamerun 1–0

Svájc–Kamerun 1–0 (0–0)

Labdarúgó világbajnokság, Katar, Al Wakrah, Al Janoub Stadion, 39 ezer 89 néző, állítólag, G csoport, 1. játéknap. Vezette: Facundo Raúl Tello Figueroa, asszisztensek: Ezequiel Brailovsky, Gabriel Chade (argentinok).

Svájc: Sommer – Rodriguez (Comert, 90.), Elvedi, Akanji, Widmer, Freuler, Xhaka, Sow (Frei, 72.), Vargas (Rieder, 81.), Embolo (Seferović, 72.), Shaqiri (Okafor, 72.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.

Kamerun: Onana – Tolo, N'Koulou, Casteletto, Fai, Oum Gouet, Hongla (Ondoua, 68.), Anguissa, Toko Ekambi (N'Koudou, 74.), Choupo-Moting (Aboubakar, 74.), Mbeumo (Moumi Ngamaleu, 81.). Szövetségi kapitány: Rigobert Song.

Gól: Embolo (48.).

Sárga lap: Fai (36.), Elvedi (64.), Akanji (83.).

 

Kétfajta meccs volt eddig a vb-n:

  • az, amelyiket vég nélkül néznénk és
  • az, amelyiket csak becsületből daráljuk le, hiszen vb van, nézni kell.

 

És akkor most jött a Svájc–Kamerun. Ami unalmas is volt, néha egészen nézhetetlen, máskor meg ha prímának nem is lehet nevezni, de azért fel lehetett szisszenni. Az érdemi dolgok inkább a második félidőben történtek:

 

Shaqiri beadása után Embolo úgy lőtte szét Onana kapuját nyolc méterről, ahogy kell, majd rögtön ment volna közepet kezdeni, de ezt nem tehette meg, hát amennyire tudta, kivonta magát az ünneplésből – szülőhazájának lőtt gólt. Mindenesetre nem jó így ünnepelni egy remek teljesítményt, lásd nyitóképünket.

 

 

A gól után meg az történt, amit várni lehetett, és amiben Svájc valóban príma: fociölés. Voltak persze lehetőségeik, de a lényeg akkor is az volt, hogy pörögjön le minél hamarabb az óra, és legyen meg a három pont. A 96. percre így lett.

 

A G csoport másik mérkőzésén

 

A G csoport állása:

 

  1. Brazília 3 pont
  2. Svájc 3 pont
  3. Kamerun 0 pont
  4. Szerbia 0 pont

Címlapon

mutasd mind