Karácsony Gergely: Alig várom a közös munkát Lázár Jánossal

A főpolgármester szerint Budapest rengeteget tud segíteni az építésügyi és beruházási tárca várományosának legfontosabb célja elérésében.
Kékes Viktória

2022. május 20. 08:40

Karácsony Gergely: Alig várom a közös munkát Lázár Jánossal

Mi is írtunk róla, hogy Orbán Viktor Lázár Jánosra bízta Budapest fejlesztését. Az RTL Híradó megkérdezte Karácsony Gergelyt, mennyire tud majd együtt dolgozni az építési és beruházási tárca várományosával.

 

A főpolgármesterazt mondta: 

 

„Bárkivel együtt tudok dolgozni, aki szeretné Budapestet fejleszteni”. 

 

Karácsony Gergely szerint a kormánynak joga van arra, hogy kialakítsa, milyen formában és milyen személyekkel akar dolgozni. A fő kérdés szerinte az, hogy Budapestben ellenfelet vagy szövetségest látnak. 

 

A főpolgármester azt mondta, alig várja, hogy elkezdjék a közös munkát Lázár Jánossal, és a főváros semmilyen beruházást nem fog megakadályozni, ami a város érdekét szolgálja.

 

„Számomra természetesen önmagában az, hogy betonozunk és építkezünk, nem önérték. Olyan beruházásokra van szükség, ami Budapest és az ország gyarapodását szolgálja”.

– mondta Karácsony hozzátéve, hogy ebben lehet majd véleménykülönbség, de ő Budapest fejlődésében érdekelt.

 

A főpolgármester biztos abban, hogy terveik nagy részét a kormány is támogatja majd. Példaként említette a Liget-projektet, amelynek - a véleménykülönbségeken túl - vannak olyan elemei, amelyekkel egyetért a főváros: ilyen a közlekedés átalakítása, P+R parkolók építése, a park rekonstrukciója. Említette még a Biodómot: szerinte a kormány és a főváros vezetése is abban érdekelt, hogy ez a beruházás megvalósuljon. 

 

„A mi hozzáállásunk az, hogy a kormányban mindig szövetségest kerestünk. Nekem sajnos csalatkoznom kellett az előző parlamenti ciklus második felében, mert miközben én próbáltam szövetségest találni a kormányban, egyre több politikai támadást kellett kivédenünk. Nagyon örülök annak, ha az új kormánnyal új alapokra tudjuk helyezni a kapcsolatunkat”.

 

 

Karácsony Gergely arra is reagált, hogy Lázár János fő célja, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát: a főpolgármester úgy látja, Budapest ebben rengeteget tud segíteni, és nélküle biztosan nem is fog sikerülni.

Vélemények

mutasd mind