Kísérletek kavalkádjával várják a kis tudósokat és szüleiket az Agórába

Természettudományos családi napot rendeznek szombaton délelőtt a SzeReTeD – Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium – közreműködésével a Szent-Györgyi Albert Agórában. Az ingyenes rendezvény célja, hogy az ideérkező gyermekek és szüleik minél sokszínűbb formában átélhessék a kísérletezés és a felfedezés élményét.
Rafai Gábor

2022. november 18. 14:09

Kísérletek kavalkádjával
várják a kis tudósokat és szüleiket az Agórába

Ezen a délelőttön szeretnének bepillantási lehetőséget teremteni a szervezők a diáklabor életébe, ezzel is igyekeznek hozzájárulni a természettudományok kísérleti tapasztalatszerzésen alapuló népszerűsítéséhez. 

 

A rendezvényen diákok vezetésével kísérletezhetnek az érdeklődők.

 

A Kísérletek kavalkádján több mint ötven asztalon az Agóra termeiben és folyosóin végezhetnek természettudományos kísérleteket a látogatók november 19-én, szombaton délelőtt fél 10-től fél 1-ig.

 

A SzeReTeD Labort jól ismerő diákok közreműködnek abban, hogy a gyerekek és szüleik minél változatosabb formában élhessék át a kísérletezés és felfedezés élményét. 

 

  • A természettudományos családi napon kísérletezők harminc interaktív kísérleti asztal eszközeit próbálhatják ki 8. osztályos diákok segítségével.
  • A barkácsolásra hívó nyolc asztalon arra is lehetőség nyílik, hogy saját kísérleti eszközöket építsenek a gyerekek és szüleik.
  • A tematikus termekben középiskolás diákok vezetik a biológia, a fizika vagy a kémia iránt érdeklődők megfigyeléseit, vizsgálatait.
  • További négy asztalon logikai és fejlesztő játékokkal ismerkedhetnek a látogatók.

 

A SzeReTeD Labor és az Agóra Természettudományos családi napjának népszerűsége bizonyítja, hogy az ismeretterjesztést és az ismeretszerzést nem lehet elég korán kezdeni.