Komáromban épít stadiont a Mészáros család

Magyarország és a magyar adófizetők bőkezűen támogatják a 4 milliárdos beruházást.
Kékes Viktória

2023. március 29. 07:45

Komáromban épít stadiont a Mészáros család

Csaknem hatévnyi huzavona után idén májusban megkezdődhet a komáromi stadion felújítása és átépítése;  a komáromi labdarúgóklub ugyanis bejelentette, lezárták a beruházás közbeszerzési pályázatát. A győztes egy konzorcium lett, ennek egyik tagja egy Mészáros Lőrinchez közel álló cég - írja a Népszava a Napunk cikke alapján. 

 

A sikeres nyertes az elmúlt években hazai szinten sok milliárdos, sőt sok tízmilliárdos megbízásokat kapó FEJÉR-B.Á.L. Zrt. A cégben 32,69-32,69 százalékos tulajdonrésze van Mészáros Beatrixnak, Homlok-Mészáros Ágnesnek és ifj. Mészáros Lőrincnek. A maradék 1,92 százalékot Mészáros Lőrinc megtartotta magának.

 

Ezekben a nehéz időkben kifejezetten örömteli hír, hogy Magyarország, azaz a magyar adófizetők eddig is bőkezűen támogatták a határon túli focit, köztük a KFC Komarnót. A futballklub 2020-ban 550 millió forintot, 2022-ben pedig 662 millió forintot kapott a Bethlen Gábor Alapon keresztül, és a Delta tavaly októberi cikke szerint a klubnak közel 11 millió eurónak megfelelő magyarországi pénzforrás áll a rendelkezésére, amelyet a stadion felújítására fordíthat.