Koncerten mutatja be a Folyó című új lemezének dalait a Kollár-Klemencz Kamarazenekar az IH Rendezvényközpontban

Az együttes ötödik lemezének dalait március 11-én, vasárnap este 7 órától hallhatja a szegedi közönség az IH Rendezvényközpontban.
Rafai Gábor

2023. március 09. 12:15

Koncerten
mutatja be a Folyó című új lemezének dalait a Kollár-Klemencz
Kamarazenekar az IH Rendezvényközpontban

A folyó a Kollár-Klemencz Kamarazenekar sorrendben ötödik albuma, tudatos folytatása annak a minden természetben mélyre hatoló munkának, amit a dalszerző Kollár-Klemencz László az irodalomban is és a zenében is következetesen visz, és vezeti vissza a közönségét abba a lenyűgöző világba, ahonnan minden folyó ered.

 

Kollár-Klemencz László az éppen népszerűsége csúcsán álló Kistehén frontembere volt, amikor 2008-ban megjelentette első olyan lemezét Ember a fán címmel, amely igazán személyes világát mutatta meg. 

 

A Kollár-Klemencz Kamarazenekar ezt az intimebb, kamara-hangszerelésű zeneiséget tisztázza következetesen albumról albumra, és tárja a közönség elé a Folyó című, most megjelenő ötödik nagylemezen. 

 

A természet közelségéből és szeretetéből gyakran ihletet merítő zeneszerző most is ebben a szellemiségben alkotott. Lemezbemutató koncertjén a modern, klasszikus és népzenei elemekkel is dolgozó formáció Kollár-Klemencz vezetésével abba a lenyűgöző világba vezet, ahonnan minden folyó ered.

 

A koncertre jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.