Könnyed ferencvárosi továbbjutás: Ferencvárosi TC–Tobol Kosztanaj (kazah) 5–1 (3–1)

A Ferencváros hazai pályán 5-1-re legyőzte a kazah Tobolt a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának szerdai visszavágóján, így 5-1-es összesítéssel továbbjutott.
Vass Imre

2022. július 13. 23:05

Könnyed ferencvárosi továbbjutás: Ferencvárosi TC–Tobol Kosztanaj
(kazah) 5–1 (3–1)

A múlt heti gól nélküli első felvonást követően a Ferencváros azonnal egyértelművé tette, hogy mielőbb el akarja dönteni a párharcot. Az első percben ugyan a keresztléc még megmentette a Tobolt, de nem sokkal később Traoré fejjel már nem hibázott. A folytatásban is nyomasztó fölényben futballozott a magyar bajnok, amely bő húsz perc alatt háromgólos előnyt dolgozott ki, igaz, a harmadik találatra azonnal érkezett válasz a kazahoktól. Ez sem szegte kedvét a nagy lendülettel és elszántsággal játszó FTC-nek, amely akár öt-hat góllal is vezethetett volna a szünetben, ha kicsit élesebbek és koncentráltabbak a csatárai.


A folytatásra valamelyest visszavett a tempóból a hazai csapat, ez pedig lehetőséget teremtett a vendégakciókra. A Tobol szimpatikusan küzdött és próbálkozott rendületlenül, volt is néhány helyzete a kissé bizonytalan ferencvárosi védelemnek köszönhetően, de csak lesgólt szerzett, így a magyar továbbjutás egy pillanatra sem forgott veszélyben. Az FTC-nek is megvoltak a maga lehetőségei a második félidőben, ezek közül kettőt értékesített, amivel rendkívül magabiztosan lépett a következő körbe.

 


„Határozottan és agresszíven futballoztunk az elejétől kezdve, ahogy azt terveztük. Jó egyéni teljesítmények is kellettek ehhez a magabiztos sikerhez” - értékelt Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője, aki szerint ilyen meccs után nincs oka elégedetlennek lenni bármivel is.


A következő ellenfelet illetően úgy fogalmazott, a legfontosabb, hogy ki kell elemezni a Slovan játékát. Majd hozzátette, hallott a két csapat közös múltjáról, éppen ezért abban reménykedik, hogy a múltban történtek nem befolyásolják negatívan a mostani párharcot.


„A jobb csapat jutott tovább, valószínűleg az első kör legjobbja. Megpecsételte a sorsunkat az elrontott első húsz perc” - mondta Alekszandr Moszkalenko, a kazahok vezetőedzője, akinek saját bevallása szerint Belgrád után Budapest a kedvenc városa.

Az FTC-re a Holman Dávidot is foglalkoztató szlovák Slovan Bratislava vár a második körben, a főtáblára kerüléshez négy párharcot kell nyerni.

 


Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC-Tobol Kosztanaj (kazah) 5-1 (3-1)
Groupama Aréna, 17 347 néző, v.: Jakubik (lengyel)
Gólszerzők: Traoré (4., 17.), Laidouni (21.), Bassey (74., 91.), illetve Szergejev (23.)
Piros lap: Muzsikov (81.)
Sárga lap: Kovacevic (56.), illetve Muzsikov (78., 81.)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 83.), Civic - Laidouni, Zachariassen (Mercier, 83.), Esiti (Loncar, 76.) - Nguen (Auzqui, 69.), Boli (Bassey, 69.), Traoré

Tobol Kosztanaj: Mokin - Kajrov, Malij, Tomasevic, Amanovic - Tagibergen, Jovancic, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) - Tosic (Zsakszilikov, 78.), Szergejev (Deble, 75.), Brigido (Vukadinovic, 75.)