Kötelező győzelem, kötelező továbbjutással: Hollandia–Katar 2–0

Hollandia komolyan vette, mindenféle szempontból: annyit és addig focizott, amennyit és ameddig kellett, és nagyon vigyáztak magukra a játékosok.
Garai Szakács László

2022. november 29. 20:02

Kötelező győzelem, kötelező
továbbjutással: Hollandia–Katar 2–0

Hollandia–Katar 2–0 (1–0)

Labdarúgó világbajnokság, Katar, Al Khor, Al Bayt Stadion, 66 ezer 784 néző, katari matematika szerint. A csoport, 3. játéknap. Vezette: Bakary Papa Gassama (gambiai), asszisztensek: Elvis Guy Noupue Nguegoue (kameruni), Mahmoud Ahmed Kamel Abo El Regal (egyiptomi).

Hollandia: Noppert – Ake, van Dijk, Timber, Blind, de Jong (Taylor, 86.), de Roon (Koopmeiners, 82), Dumfries, Klaasen (Berghuis, 66.), Depay (Janssen, 66.), Gakpo (Weghorst, 82.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal.

Katar: Barsham – Ahmed, Hassan, Khouki, Pedro Miguel, Mohammad (Khoder, 85.), Al Haydos (Assadalla, 64.), Madibo (Boudiaf, 64.), Hatem (Alaaeldin, 85.), Afif, Almoez Ali (Muntari, 64.). Szövetségi kapitány: Felix Sanchez Bas.

Gól: Gakpo (26.), de Jong (49.).

Sárga lap: Ake (52.).

 

Nem nagyon lehetett azt elképzelni, hogy Hollandia ezen a mérkőzésen bajba kerülhetett volna, kár is volt ezen gondolkozni akár csak egy másodpercet is. Ezt a hollandok is így gondolták. A frissen felfedezett Gakpo a harmadik csoportmeccsén is megrúgta a vezetést jelentő gólt Louis van Gaal csapatának, onnantól tényleg csak vigyázni kellett. Katar egy pillanatig nem volt esélye. A második félidő elején de Jong ráduplázott a holland előnyre, majd jött a harmadik góljuk is, amit viszont a VAR kezezés miatt elvett Berghuistól.

 

 

Győzelmével Hollandia csoportelsőként ment tovább, úgy, ahogy illett neki.