Lázár János felel Budapest fejlesztéséért

Építési és beruházási miniszterként veszi át a feladatot Fürjes Balázstól. A döntést sokan a főváros büntetéseként értelmezik.
Kékes Viktória

2022. május 18. 07:15

Lázár János felel Budapest fejlesztéséért

A Miniszterelnökség megerősítette a Telex információját, miszerint a Budapest Fejlesztési Központhoz tartozó építési és fejlesztési ügyek a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartoznak majd. 

 

Ez azt jelenti, hogy a fővárossal szemben, a vidéki fejlesztések fontosságát gyakorta hangoztató tárcavezetőhöz kerülhetnek Budapest több ezermilliárdos fejlesztési projektjei. 

 

A Telex információi szerint, többen már most arra számítanak, hogy a BFK jelenlegi formájában megszűnik, hiszen a kormány tervei között már nem szerepel prioritásként Budapest fejlesztése, elvégre a főváros nélkül is megvolt a választáson a kétharmados győzelem.

 

Tény, hogy nehéz nem büntetésként értékelni Lázár kinevezését, aki korábban Budapest fideszes polgármesterével, Tarlós Istvánnal is többször nyíltan egymásnak feszült, Tarlós egyenesen azzal gyanúsította meg az akkor még a Miniszterelnökséget vezető Lázárt, hogy „nem szereti Budapestet”.

 

Az RTL Híradójának nyilatkozó Karácsony Gergely ennek ellenére azt mondta, 

 

„ha Lázár Jánossal kell megállapodni, akkor vele fogunk tárgyalni”.