Lengyel válogatott játékossal erősít az OTP Bank-Pick Szeged

A klub az elmúlt napokban előbb az orosz Gleb Kalaras, majd a spanyol Carlos Molina Cosano szerződtetését jelentette be, szerdán pedig közölte, hogy a 23 éves Szymon Działakiewicz is az együttesnél folytatja pályafutását.
Farkas Judit

2023. május 24. 11:01

Lengyel válogatott játékossal erősít az OTP Bank-Pick
Szeged

Lengyel válogatott játékossal erősíti meg keretét a nyáron a férfi kézilabda-bajnokságban címvédő OTP Bank-Pick Szeged. A lengyel jobbátlövő – a másik két új szerzeményhez hasonlóan 1+1 éves megállapodást kötött a csapattal.

 

„Már számolom vissza a napokat, hogy elkezdhessem a közös munkát a kerettel, találkozhassak a szurkolókkal, pályára léphessek abban a gyönyörű Arénában, amelynek komoly híre van Európában. Nehéz szavakkal leírni azt, amit érzek, hatalmas bennem a bizonyítási vágy, az, hogy megmutathassam, mire vagyok képes"

 

 – idézte a szegediek közleménye Działakiewiczet, aki jelenleg a svéd Redbergslids IK-ban játszik. 

 

Szymon Działakiewicz 2000. február 17-én született Lengyelországban, Legnicában. 2016-ban Gdanskba igazolt, majd 2019-ben a szintén lengyel Gwarda Opole játékosa lett. 2021-ben állt légiósnak, a német Gummersbach igazolta le. Az idei szezont, mint fentebb írtuk, a svéd Redbergslids IK csapatánál tölti. A lengyel válogatottban eddig 13 mérkőzésen lépett pályára és ezeken 25 gólt szerzett.