Ma este a Nyíregyháza ellen lép pályára a Szedeák

Három hét szünet volt a hazai pontvadászatban, amely azonban most folytatódik, a Naturtex SZTE-Szedeák szombaton este a Nyíregyháza ellen lép pályára.
Vass Imre

2022. március 12. 14:26

Ma este a Nyíregyháza ellen lép pályára a Szedeák

A szünetet természetesen nem pihenéssel töltötte a csapat, két edzőmeccset is játszottak. A Debrecen ellen vereséget szenvedtek, azonban Pakson győzni tudtak. Bízunk benne, hogy az utóbbi lesz az eredmény a szombati összecsapáson is.

 

A szegedi csapatból Kerpel-Fronius Balázs sérülés miatt hiányzik majd. 

 

Simándi Árpád, a Szedeák vezetőedzője a bb1.hu-nak elmondta, még nem lehet tudni, hogy a három hetes leállás milyen hatással volt a játékosaira, de bízik abban, hogy a szünet előtti formájukat tudják hozni, hisz a legutóbbi meccsen, igaz hosszabbítás után, de legyőzték a nagy rivális DEAC-ot.

 

„Erre készülünk is és meg fogunk tenni mindent annak érdekében, hogy nyerni tudjunk Nyíregyházán. Idegenbeli mérkőzésről van szó, vagyis biztos nehéz dolgunk lesz, de győztesen szeretnénk elhagyni a parkettet” - mondta a vezetőedző.

 

Az utolsó három összecsapást a Szedeák nyerte. Legutóbb hazai pályán, decemberben, az újszegedi sportcsarnokban 2 ponttal, 86-84-ra győztek.

 

A Nyíregyháza nem túl jó előjelekkel érkezik a meccsre, az Oroszlány és a Zalaegerszeg ellen is vesztesen hagyta el a pályát. Tulajdonképpen a nyírségieknek ez lesz az utolsó esélye, hogy megkapaszkodjon a középmezőnyben.

 

A Szedeák számára ez az összecsapás azért fontos, mert győzelem esetén már biztosan a középházban folytathatják a menetelést és esély van arra, hogy megszerezze az ötödik helyet, ezzel a felsőházban folytassák a bajnokságot.