Mager Andrea vezérigazgatja a Szerencsejáték Zrt.-t (frissítve)

Garai Szakács László

2022. június 16. 10:51

Mager Andrea vezérigazgatja a
Szerencsejáték Zrt.-t (frissítve)

Frissítés

 

A Szerencsejáték Zrt. értesített minket, hogy új vezérigazgatójuk végül nem vette fel a 30 milliós végkielégítését. Azért nem, mert hat hónapon belül olyan új állása lett, ami miatt ezt nem tehette meg. A kormányrendelet betűje értelmében:

 

„A 185/2022. (V. 26.) Korm. rendelet szerint az a politikai felsővezető, közigazgatási államtitkár és helyettes államtitkár, aki a megbízatásának, illetve a kormányzati szolgálati jogviszonyának megszűnését követő 180 napon belül közvetett vagy közvetlen többségi állami tulajdonban lévő gazdasági társaságban vezető tisztséget vállal vagy munkavégzésre irányuló jogviszonyt létesít, nem jogosult a megbízatásának, illetve a jogviszonyának megszűnéséhez kapcsolódó juttatásra. Ez mindenkire vonatkozik, akinek 2022. május 1. után szűnt meg a megbízatása, illetve a jogviszonya, azzal együtt, hogy a már kifizetett juttatást is vissza kell fizetni.”

 

Korábban írtuk:

 

„Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter 2022. június 15-i hatállyal Mager Andreát nevezte ki a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának. Elődje, Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai pályafutását.

 

Mager Andrea a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász és nemzetközi kapcsolatok szakértő diplomát. 1998 és 2006 között számos hazai pénzintézetnél töltött be szakértői majd vezetői pozíciókat. 2007 és 2010 között a Gazdasági Versenyhivatal versenytanács tagja, 2010 és 2011 között a Magyar Közlöny Lap és Könyvkiadó Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2011 és 2016 között a Magyar Nemzeti Bank Monetáris tanácsának tagja. 2016 és 2018 között a Miniszterelnökség postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosa. 2018-tól nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszterként az egyes állami tulajdonban álló gazdasági társaságok feletti tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét gyakorolta.

 

Bozóky Alex 2019-ben érkezett a nemzeti lottótársasághoz, ahol a szervezet igazgatósági tagjaként, illetve a Törzskari Koordinációs Központ vezetőjeként a vállalat egyes kiemelt stratégiai feladatainak végrehajtását koordinálta. A 2021. október 1-jétől vezérigazgatóként irányította a szervezetet és folytatta a társaság modern nemzeti vállalattá alakítását. A tavalyi évet a nemzeti lottótársaság kiemelkedő, több mint 700 milliárd forint árbevétellel zárta közel huszonkét százalékos bővülést produkálva, amely növekedési ütem az idei évben is tovább folytatódott. Bozóky Alex a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójaként folytatja szakmai pályafutását” – olvasható a Szerencsejáték Zrt. oldalán.

 

Mager Andrea az előző kormányból hat havi illetményének megfelelő végkielégítéssel, 30 millió forinttal távozott.