Márki-Zay Péter bízik a fiatalokban, szerinte a győzelem kapujában állnak – országos kampányzárót tartott az ellenzék

Orbán Viktor elárulta a hazáját, a NATO-t és Európát. Becsületes keresztény ember nem szavazhat rá a holnapi választáson – jelentette ki az ellenzék szombat esti budapesti kampányzáróján Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje. Az eső ellenére is sok százan voltak kíváncsiak arra, mit mondanak Márki-Zay Péter és társai.
Cservenák Zoltán

2022. április 02. 22:10

Márki-Zay Péter bízik a fiatalokban, szerinte a győzelem kapujában állnak – országos kampányzárót tartott az ellenzék

Az Egységben Magyarországért kampányzáróján felszólalt:

 

  • Hajós András zenész,
  • Iványi Gábor lelkész,
  • Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere
  • és Márki-Zay Péter, az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltje.

 

Márki-Zay Péter megismételte a kampánya során többször elhangzott kijelentéseket, így arról beszélt, hogy az Orbán-kormány az elmúlt ezer év legkorruptabb magyar kormánya.

 

Szólt arról, hogy az orosz–ukrán háború kirobbanásakor teljesen egyedül maradt a világ politikájában a magyar miniszterelnök, aki még a vírus ellenzi védekezés helyett is lopott.  

 

Gyilkosra, tolvajra és hazaárulóra becsületes keresztény ember nem szavazhat 

 

– jelentette ki Márki-Zay, aki ezt megelőzően úgy fogalmazott, hogy 

Egységben Magyarországért (fotók: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

a hitét a fiatalok adják, akik mindennél nagyobb számban találhatóak meg az ellenzék soraiban.

 

Ennek kapcsán többször elmondta, hogy az ellenzéki szavazók mozgósítsák környezetüket, vigyenek el két-három ember a holnapi választásra. 

 

„Orbán szégyen, de lemoshatjuk a gyalázatot!” 

 

– volt 1848-as párhuzamot Márki-Zay Péter. Megerősítette, megőrzik és kibővítik a családi támogatások rendszerét. bevezetik az eurót, addig pedig erős forinttal védik a magyar embereket. Lesz elszámoltatás, és az ügynökaktákat megnyitják a kormányváltás után – zárta szavait.

 

Százak az esőben a Madách téren

 

Karácsony Gergely: Orbán nem egyenlő Magyarországgal

 

A váltás Budapesten kezdődött, de nem itt fejeződik be – jelentette ki Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, aki ezzel a legutóbbi önkormányzati választások fővárosi győzelmére utalt. Teljesítsük be a változást! – tért rá a vasárnapi választásra.

 

A mostani választásokon az utolsó lépéseket kell megtenni ahhoz, hogy megváltoztassuk Magyarországot. Ahogy fogalmazott: ki kell szabadítani az országot a kevesek fogságából. Orbán nem egyenlő Magyarországgal, ezt holnap nagyon hangosan ki fogjuk mondani – jelentette ki Karácsony Gergely.

 

Karácsony Gergely: Budapest után az ország következik

 

Hajós András: Fiatalok, menjetek el és szavazzatok!

 

Hajós András zenész-előadóművész szerint az első választók döntik el a vasárnapi magyarországi voksolást. Szerinte a fiatalok között található a legtöbb ellenzéki, ugyanakkor ez az a korosztály, amelyik a legkevésbé hajlandó szavazni. Éppen ezért fordult hozzájuk, hogy a szombati bulit most fejezzék be idejében, hogy vasárnap elmehessenek választani. 

 

A kifejezés többfajta értelmében fogalmazta meg, hogy azért is kell szavazni most a fiataloknak, mert „most nincs normális eset”. A mások mellett a szomszédban háborúznak.  

 

Iványi Gábor: a szabadság a legfontosabb ügyünk

 

Helyre kell állítani Magyarország külső és belső rendjét – kezdte beszédét Iványi Gábor lelkész, a Magyar Evangéliumi Közösség vezetője. Úgy vélte, hogy most a választások kapcsán is tudatosítani kell magában az embereknek, hogy sosem adhatjuk fel, hogy a szabadság a legfontosabb ügyünk.

 

Iványi Gábor

 

Az eseményen színpadra lépett Budapest 18 egyéni választókerületének valamennyi, az összefogáshoz tartozó jelöltje és egy-egy mondatban összefoglalta: mi volna a legfontosabb megvalósítandó feladat választókerületében. Ahogy beszédében Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök fogalmazott: 

 

1848. március 15-én ugyanúgy esett az eső, mint szombaton. Forradalmi időket élünk – tette hozzá.