Marokkó szerzett egy pontot, a horvátok buktak kettőt: Marokkó–Horvátország 0–0

Az F csoportban a Modrić-csal, Kovačić-csal, Vlašić-csal, Perišić-csel felálló horvát válogatott egyértelmű esélyese volt a Marokkó elleni mérkőzésnek, de déli szomszédunk alig mutatott valamit.
Cservenák Zoltán

2022. november 23. 14:22

Marokkó szerzett egy pontot, a horvátok buktak kettőt: Marokkó–Horvátország 0–0

Világbajnokság, Katar,  Al-Horn, 1. forduló, F csoport.

Marokkó–Horvátország 0–0

Horvátország: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić (Majer, 79.) – Vlašić (Pasalić, a szünetben), Kramarić (Livaja, 71.), Perišić (Orsić, 90.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.

Marokkó: Bono – Hakimi, Szaissz, Agerd, Mazraui  (Attijat Allah, 60.) – Unahi (Szabiri, 81.), Amrabat – Zijes, Amallah, Bufal (Abde, 65.) – en-Nesziri (Hamdallah, 81.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.   

 

Nagyon hiányzott a horvát válogatottból egy Mario Mandzukić szintű csatár Marokkó ellen. De hiányzott Ante Rebić is, a Milan játékosa. Így aztán a Vlasić, Perisić, Kramarić hármasnak, a támadóharmadba be-belépő Modrić és Kovačić segítségével kellett volna feltörnie a marokkói védelmet, de mindez nem sikerült. A horvátok nem vállalták fel az egy az egy elleni játékot, nem csináltak cseleket, és mintha a sebesség is hiányzott volna belőlük ma. Nem úgy Marokkóból, a Chelsea-ben játszó Zijes vezetésével rendre átrohantak a horvátokon.

 

A gyenge első félidő leginkább említésre méltó eseményét a hosszabbításban jegyeztük fel. Modric ment el a balszélen, középre tett labdáját Vlašić kotorta kapura az ötösön belül, de hatalmasat védett a marokkói kapus.

 

Ugyancsak a hosszabbításban Vlašić lőtt kapura egy labdát, de közvetlen közelről belelépett egy marokkói. Érkezett a kipattanóra Luka Modrić, ak kevéssel fölé ágyúzott.

 

A 65. percben Hakimi bombázott vagy harminc méterről a horvát kapura, de Livaković észnél volt, kibokszolta a labdát.

 

Címlapon

mutasd mind