Megnéztük a IX. Levendula és Rózsa Napokat a füvészkertben, és csináltunk egy csomó képet, hogy ön is megnézhesse!

Ne csodálkozzon, ha úgy érzi, szinte illata van a fotóknak!
Kovács M. Norbert

2022. június 25. 17:45

Megnéztük a IX. Levendula és Rózsa Napokat a füvészkertben, és csináltunk egy csomó képet, hogy ön is megnézhesse!

„A Szegedi Levendula és Rózsa Napokon minden korosztály számára színvonalas, színes kulturális programokkal, koncertekkel, növénybemutatóval és kézműves vásárral várjuk a levendula és a rózsa szerelmeseit”

 

– írja az eseményről a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje a hivatalos oldalán, ahol azt is írják, hogy 

 

„mediterrán hangulatú rendezvényére” 

 

számíthat az, aki meglátogatja őket.

 

Mivel ez a rendezvény minden évben remek lehetőség a kikapcsolódásra és a szebbnél szebb képek készítésére, Szabó Luca kolléganőnk idén is kiment és csinált egy fotógalériát, hogy az is megnézhesse magának, milyen ilyenkor a füvészkert, aki valahol máshol tölti a hétvégét.

 

 

A füvészkert oldalán egyébként még az alábbiakat is lehet olvasni a rendezvényről:

 

„A kétnapos fesztivál ideje alatt a testnek-léleknek egyaránt kedves fűszer-és gyógynövények, a levendula és a rózsa lesznek a főszereplők. Ismeretterjesztő előadásokon egészségünk megőrzésének természetes lehetőségeivel ismerkedhetnek meg; legyen szó akár gyógynövényes gyógyhatású teákról, illatozó természetes alapanyagú szappanokról, illóolajokról, szörpökről. Színvonalas kulturális és zenei koncertekkel, szórakoztató gyermekelőadásokkal is készülünk. A programokkal egy időben színes és illat gazdag rózsás-levendulás kézműves termékek és növényvásár segít bennünket abban, hogy a programok élménye mellett, különleges finomságokat és emlékeket vihessünk magunkkal.”

 

A részletes programot itt lehet megtalálni, ebből is látszik, hogy még vasárnap is lesz miért kinézni a füvészkertbe.