Megszüntetik az illegális parkolókat, növelik a zöldfelületet a Lengyel utcában

Az önkormányzat azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Szeged legyen az ország legzöldebb magyar városa. A többi között belvárosi parkok és játszóterek újultak már meg a zöldítés jegyében. A belváros zöldterületeinek felújításához kapcsolódva kezdődik el október elején a Lengyel utcai zöldsáv rekonstrukciója.
Szegedi Tükör

2022. október 02. 19:35

Megszüntetik az illegális parkolókat, növelik a zöldfelületet a Lengyel utcában

Tóth Károly elmondta: az elmúlt évtizedekben fokozatosan csökkent a zöldfelületek aránya a megnövekedett járműforgalom és a beépítések miatt, ugyanis parkolókat, leállósávokat, rakodófelületeket alakítottak ki – engedély nélkül – a zöldsávokban. 

 

Emiatt egyes utcákban fizikailag – pollerekkel, fémrudakkal, növényekkel – korlátozták az ott lakók az ingatlanuk előtt az újabb és újabb parkolófelületek és leállósávok kialakítását. A növénytelepítések azonban sokszor már a forgalmat is akadályozták, akadályozzák más belvárosi utcákhoz hasonlóan a Lengyel utcában is.

 

Tóth Károly hangsúlyozta: a Lengyel utca rehabilitációja során felszámolják, elbontják az illegálisan kialakított parkolókat, és helyreállítják a zöldsávot. Ezek védelmében az útburkolat és az útcsatlakozások felől pollereket, azaz parkolásgátlókat helyeznek ki, valamint fákat és cserjéket telepítenek a már meglévő, de hiányos zöldsávba.

 

A képviselő elmondta: október elején burkolatbontással kezdődnek a munkálatok a Lengyel utcában. A kivitelező a József Attila sugárút felől halad majd a Csongrádi sugárút felé. A bontás végeztével pollereket, majd várhatóan novemberben fákat és cserjéket telepítenek az időjárás függvényében. Tóth Károly kérte a közlekedők megértését és türelmét.

Címlapon

mutasd mind