Megvan Lewandowski első vb-gólja: Lengyelország–Szaúd-Arábia 2–0 (1–0)

A szaúdiak a világbajnokság legnagyobb meglepetését okozták azzal, hogy megverték Argentínát. A lengyelek erejéből pedig csak egy döntetlemre futotta Mexikó ellen. A kérdés az volt megismétlődik-e a szaúdi csoda.
Vass Imre

2022. november 26. 17:31

Megvan Lewandowski első vb-gólja: Lengyelország–Szaúd-Arábia
2–0 (1–0)

Szaúd-Arábia ott kezdte, ahogy Argentína ellen abbahagyta. Jól játszottak, szervezettek voltak és küzdöttek. Az első helyzet is előttük adódott a 13. percben Kanno lövését csak nehezed védte Szczesny.

 

Negyed óra múlva már egy lengyel helyzetet is feljegyezhettek az újságírók, Bielik fejesét kellett a védőknek kivágniuk.

 

Öt perccel a félidő vége előtt, Lewandowski került helyzetbe, még a kapust is kicselezte, majd önzetlenül középre gurított, ahol érkezett Zielinski és pár lépésről a kapuba lőtte a labdát (1-0)

 

A játékrész vége előtt esélyt kaptak a szaúdiak az egyenlítésre, mivel 11-eshez jutottak. A megítélt büntetőt al-Davszari végezte el, de a lengyel kapus jó irányba mozdult és kiütötte a labdát. A kipattanót al-Breik rúgta újra rá, de Szczesny óriási bravúrt bemutatva ismét védett. 

 

 

A második félidő elején ismét a szaúdi válogatott veszélyeztetett, de Szczesny eszén nem tudtak túljárni. 

 

A zöld mezesek továbbra sem adták fel, jól játszottak és több lövéssel is veszélyeztettek, azonban a helyzetek rendre kimaradtak.

 

Azonban a lengyelek előtt is adódott helyzet, Milik lövése a kapufán csattant, majd Lewandowski lövése is ott landolt. 

 

Az utolsó 10 percben végül egy Lewandowski lehűtötte még a pislákoló szaúdi reményeket és a védők hibáját kihasználva lőtt a kapuba (2-0).

 

 

Lengyelország–Szaúd-Arábia 2–0 (1–0)

Al-Rajján, Education City Stadion. Vezette: Wilton Sampaio (brazil)

Lengyelország: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Zielinski (Kaminski, 63.), Krychowiak, Bielik, Frankowski – Lewandowski, Milik (Piatek, 71.). 

Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz

Szaúd-Arábia: Al-Ovaisz – Abdulhamid, al-Amri, al-Bulaihi, al-Breik (al-Gannam, 65.) – al-Buraikan, al-Nadzsej (al-Abed, a szünetben; Bahebri, 90+5.), al-Malki (al-Abud, 85.), Kanno, Sz. al-Davszari – al-Sehri (N. al-Davszari, 85.). 

Szövetségi kapitány: Hervé Renard

Gólszerző: Zielinski (39.), Lewandowski (82.)