Merítsünk erőt szolidáris, összetartó közösségünkből, szerető családtagjainkból, és higgyünk abban, hogy jövőre a karácsonyt teljes szabadságban ünnepelhetjük – Szabó Sándor gyújtotta meg a harmadik gyertyát Szeged adventi koszorúján

Szeged MSZP-s parlamenti képviselője a szolidaritás fontosságáról beszélt adventi üdvözletében.
Kovács M. Norbert

2021. december 12. 17:15

Merítsünk erőt szolidáris, összetartó közösségünkből, szerető családtagjainkból, és higgyünk abban, hogy jövőre a karácsonyt teljes szabadságban ünnepelhetjük – Szabó Sándor gyújtotta meg a harmadik gyertyát Szeged adventi koszorúján

Botka László és Knezevics Viktor után Szabó Sándor országgyűlési képviselő mondta el adventi üzenetét és gyújtotta meg a harmadik gyertyát a város koszorúján. A járványhelyzet miatt idén nem a Dóm téren tartják vasárnaponként az eseményt, hanem Botka László polgármester Facebook-oldalán megjelenő videoüzenetekben mondják el gondolataikat a gyertyagyújtók.

 

Szabó Sándor MSZP-s képviselő a rövid videóban a többi között azt mondta, hogy

 

„Advent harmadik hétvégéjén az öröm gyertyáját gyújtjuk meg. Az örömét, melyből ebben az évben azért már kicsit több megadatott. De a járványhelyzet megmutatta azt, hogy örülnünk kell minden kis dolognak, értékelnünk kell mindent, amit az élettől kapunk, különösen azt, amiért meg kell harcolnunk, vagy éppen meg kell küzdenünk. Én is nagyon örülök annak, hogy azt látom és azt tapasztalom, hogy sokkal fontosabb a drága ajándékoknál ma az, ha azt látjuk és azt tapasztaljuk, hogy szeretteink egészségben vannak. És örömteli az is, ha azt látom, hogy a szegediek szolidárisabbak lettek egymással, és a bajban egymás segítségére siettek. Azt gondolom, hogy ez így van helyén, és én biztos vagyok benne, hogy ez jövőre is így lesz.”

 

Szabó Sándor szerint Szeged is megmutatta, hogy mennyire fontos az összetartozás, a szolidaritás és egymás segítése. Mint mondta, számos önkormányzati, civil, és állampolgári karitatív kezdeményezést, valamint közösséget építő és erősítő programot sikerült megvalósítani ebben az évben is, és szerinte ez így lesz ez jövőre is.  

 

„Ez a karácsony még nem teljesen olyan lesz, amilyennek elképzeltük, nem olyan, amilyet korábban megszoktunk, de merítsünk erőt szolidáris, összetartó közösségünkből, szerető családtagjainkból, és higgyünk abban, hogy jövőre a szeretet ünnepét, a karácsonyt teljes szabadságban ünnepelhetjük”

 

– mondta a képviselő, aki az üzenete végén áldott karácsonyt, sikerekben és egészségben gazdag, boldog ünnepeket kívánt minden szegedinek.  

 

A teljes videó itt nézhető meg: