Mi a baj velünk? Csongrád-Csanád megyének sem új kormánymegbízottja nem volt, főispánja pláne nincs

Mostohagyerek lenne a megye? Vagy épp ezzel vagyunk menők? Vagy valami teljesen másról van szó?
Garai Szakács László

2022. július 20. 21:33

Mi a baj velünk? Csongrád-Csanád
megyének sem új kormánymegbízottja nem volt, főispánja pláne nincs

Pedig bíztam benne, hogy legalább főispánunk egyből lesz, de ennek a megyének még ez se jár kezdésből: lassan egy hónapja írtam arról, hogy egyetlen megyének nincs kinevezett kormánymegbízottja, Csongrád-Csanádnak.

 

Tizennyolc másik megye és Budapest kormánymegbízottjait a Magyar Közlöny júniusi 11-i számában közölték, egyúttal ki is nevezték őket, Csongrád-Csanád megye akkor kimaradt. És kimaradt most is.

 

Ebből a szempontból nem sikerült a sötét fideszes középkorba visszamenni az ország többi részével együtt, amire akár büszkék is lehetnénk, de csak rossz érzés kimaradni ebből a buliból.

 

Akkor a Miniszterelnökségi Sajtóiroda elkente az érdemi választ, így a kérdés továbbra is kérdés:

 

mi a túróért nem lehet iderakni egy bárkit, aki büszkén hordhatja Csongrád-Csanád megye darutollas fövegét, vagy mi lesz a dresszkód a fejfedők esetében.

 

Mivel a Miniszterelnökség nem igazán törődik ezzel a helyzettel ezért nem tudok mit tenni, érdeklődöm Zakar Péter megbízott igazgatónál – micsoda XXI. századi fertőnek megfelelő modern titulus – valamint a két fideszes és a KDNP-s országgyűlési képviselőnél

  • Farkas Sándornál
  • Lázár Jánosnál és
  • Mihálffy Bélánál

mi a helyzet, egyúttal tudnak-e közösen lépni, tenni ennek az öntudatosság szempontjából különösen fontos kérdésnek a megnyugtató megoldásáért. Bízom benne, a szegedi parlamenti képviselő nem sértődik meg majd emiatt is.

 

Vagy valójában ez volt a lázári voks ára? János megszavazta a salátát, de tette ezt azért, hogy ha már Csongrádot ő csanádosította, akkor ő az, aki nem hagyja, hogy a nevezéktani őrület ránk is érvényes legyen? 

 

Remélem, a négy megkérdezettből legalább egy válaszol – valamit.

 

Nyitóképünkön egyébként az egyetlen értelmes főispán látható.