Michelin-csillagos luxusétteremben ünnepelt Orbán Viktor

A Blikk közölt fotókat arról, ahogyan a megtakarításokkal nem rendelkező miniszterelnök az egyik budapesti Michelin-csillagos étteremben mulat. A Saltban egy személynek 33 ezer forintba kerül a kóstoló menüsor, a borok többségét 15 és 30 ezer forintért kínálják palackonként.
Cservenák Zoltán

2022. február 05. 11:45

Michelin-csillagos luxusétteremben ünnepelt Orbán Viktor

A Salt nevű, skandináv hangulatú, de magyaros ételeket kínáló fine dining étterem egyike a főváros Michelin-csillagos helyeinek, tehát globális és nemzetközi értelemben is a csúcsgasztronómiát képviselik.

 

A Saltban egy degusztációs, azaz kóstolós menüsor – 15 fogással – 33 ezer forint személyenként. A menühöz párosított magyar borok 18 ezer 500 forintba, a külföldi borsor 22 ezer 500 forintba került. Lehet kérni facsart gyümölcsleveket is, 12 ezer forintért személyenként.

 

Ha valaki egy palack borral próbálja megúszni a vacsorát akkor már 8500 forintért talál magának magyar bort, igaz a borok többsége 15 ezer és 30 ezer forint között mozog palackonként.

 

A Blikk fotóin az látszik, hogy Orbán Viktor vélhetően a családjával ünnepelt, a miniszterelnök borozott, és a beszámoló szerint evett is. A bulvárlap azt írja, Orbánék zárásig maradtak, fél 12 után a miniszterelnököt és még néhány családtagot a szokásos Volkswagen kisbusszal vitték el az étteremtől.

 

A Blikk szerint Orbán Ráchel és Tiborcz István nem voltak ott a születésnapi ünneplésen.

 

A Blikk fotóit és a beszámolójukat ide kattintva lehet megnézni, elolvasni.

 

(Blikk)

 

(Fotó: Salt)

Címlapon

mutasd mind