Miért reng a föld? Miért akkor és miért ott? – Szeged Podcast 133.

A török–szír földrengés kapcsán beszéltünk arról, hogyan alakulnak ki a földrengések, mikor volt utoljára Magyarországon komoly rengés. Mekkora ilyenkor a politikusok felelőssége? Hogyan lehet felkészülni a földrengésre? Ezekről is beszélgettünk. Meg tök más dolgokról is, kisállattartásról, pápalátogatásról és a kolbásztöltésről.
Garai Szakács László

2023. február 24. 20:00

Miért reng a föld? Miért akkor és
miért ott? – Szeged Podcast 133.

Harangi Szabolcs egyetemi tanár, az MTA doktora tartott nekünk geológiai továbbképzést. Ugyanis a török–szír földrengés miatt magáról a földrengésről is kell beszélni, arról, lehet-e tenni valamit azért, hogy ilyen katasztrófákat el tudjunk kerülni.

 

Ezután egy vadonatúj startup volt a téma: Piller Pálma kitalálta, mi lenne, ha lenne egy nagy országos állatsitterhálózat Magyarországon és elkezdte azt megszervezni. Szegeden is vannak már állatsitterek, akik nem egyszerűen csak vigyáznak a kutyánkra, a macskánkra, a tengerimalacunkra, ha elutazunk mondjuk nyaralni, sokkal több és összetettebb a feladatuk, ha rájuk bízzuk Bundást.

 

Ezután érintőlegesen beszéltünk a pápalátogatásról, aminek nagyon örülünk, illetve a hétvégi kolbásztöltésről. Plusz a Mozizgatunk különszámában két mondatot beszéltünk a hamarosan forgatandó új Gyűrűk ura-filmekről.