Mihálik: a jövőben is meg fogjuk védeni a szegedieket az ehhez hasonló igazságtalan és érzéketlen fideszes intézkedésektől

A Kúria döntése miatt a legnehezebb helyzetben lévő lakásbérlőknek drágulna június 30-ától a bérleti díjuk. Éppen ezért Szeged módosítja lakásrendeletét, hogy ezeket az embereket ne érje hátrány.
Vass Imre

2023. január 25. 21:15

Mihálik: a jövőben is meg fogjuk védeni a szegedieket az
ehhez hasonló igazságtalan és érzéketlen fideszes intézkedésektől

A jobboldali média sikeréként próbálja meg eladni a Kúria döntését, annak ellenére, hogy az számtalan családot hoz nehéz helyzetbe. Mihálik Edvin, a Momentum szegedi közgyűlési frakciójának vezetője közösségi oldalán reagált a SzegedMa megkeresésére.

 

A politikus szerint felháborító, hogy egy több ezer családnak otthont biztosító programot a törvény erejével próbálnak betiltani. „Ahogyan azt is, hogy a kiszolgáltatott embereket hátrányosan érintő döntést Mihálffy Béla képviselő sikerként ünnepli a Facebookon.” – írja a politikus.

 

Bejegyzésében felhívta a figyelmet arra, hogy Szeged nem hagyja cserben a rászorulókat és Botka László javaslata alapján „a Fidesz által elvett kedvezmény összegét az önkormányzat minden érintett bérlőnek kifizeti. Tehát senkinek sem kell majd több lakbért fizetnie, mint eddig.”

 

„Egyúttal szeretném megnyugtatni a Szegedma olvasóit, hogy a jövőben is meg fogjuk védeni a szegedieket az ehhez hasonló igazságtalan és érzéketlen fideszes intézkedésektől.” – zárta bejegyzését Mihálik Edvin.