Mihálik Edvin nyílt levele Mihálffy Bélához: „Ön vagy hazudott a megválasztása előtt, vagy röpke három hónap alatt kudarcot vallott”

A Momentum önkormányzati frakcióvezetője kérdéseket tett fel Mihálffy Bélának, Szeged fideszes országgyűlési képviselőjének, annak érdekében, hogy tisztázzon néhány dolgot a rezsivel és a katával kapcsolatosan.
Cservenák Zoltán

2022. július 19. 17:48

Mihálik Edvin nyílt levele Mihálffy Bélához: „Ön vagy hazudott a megválasztása előtt, vagy röpke három hónap alatt kudarcot vallott”

Mihálik Edvin nyílt levélben, a Facebookon emlékezteti Mihálffy Bélát, a kampányban azt ígérte: 

 

megvédik a rezsicsökkentést és megvédik a magyar családokat.

 

„Megdöbbenve olvastam a Délmagyarországnak adott interjúját, amelyben azt tanácsolja a szegedieknek, hogy vizsgálják felül életmódjukat és szokásaikat az energiaválság miatt. Nyilatkozata alapján ön vagy hazudott a megválasztása előtt, vagy röpke három hónap alatt kudarcot vallott. Az ön állítása szerint annak, hogy a kormány megvédje az embereket, az a feltétele, hogy ne lépjék túl az átlagfogyasztást.

 

• Őszintén érdekelne, mit javasol a szegedieknek, hogyan kellene csökkenteniük a háztartásuk energiafogyasztását?  

• Mit tanácsol azoknak, akiknek az otthonában nincs korszerű kazán, modern nyílászáró, megfelelő hőszigetelés?  

• Hogyan ússza meg a rezsiemelést az, aki elektromos áramot használ fűtésre?  

• Különösen kíváncsi lennék arra, milyen praktikus ötleteket osztana meg azokkal a katás vállalkozókkal, akiknek a tönkretételét az országgyűlésben ön is megszavazta és akiknek most fogalmuk sincs, hogyan tudnak majd rezsit fizetni a jövőben.”

 

Mihálik reméli, hogy Mihálffynak vannak válaszai a feltett kérdésekre, hiszen azt javasolta, hogy ne csak a saját magukon spóroljanak az emberek, figyeljenek oda a családtagjaikra és a közösségükre is.

 

„Képviselő úr, remélem ön is belátja, hogy az energiaválságra nem megoldás azt tanácsolni a szegedieknek, hogy ne használják a hűtőszekrényt nyáron, vagy hogy ne fűtsenek be télen. A kormány felelőssége a családok védelme és az energiaellátásuk biztosítása. Ha erre képtelenek, akkor pedig nem az embereknek kell felülvizsgálniuk az életmódjukat, ahogyan azt ön tanácsolta, hanem önöknek kell felülvizsgálniuk a saját politikájukat. Nem a családok használnak túl sok gázt és áramot, nem a katások fizetnek túl kevés adót, önök vezették válságba az országot. Az elhibázott és felelőtlen kormányzásért, a kampányukban elhangzott hazugságokért a felelősség önt és a pártját terheli, nem pedig a magyar polgárokat” 

 

– írta Mihálik Edvin. A Momentum szegedi frakcióvezetője felszólította Mihálffy Bélát, dolgozzon Szegedért és a szegediekért a parlamentben:

 

„A válsághelyzetben a magyar emberek hibáztatása, tönkretétele és az önkormányzatok kisemmizése helyett végre kezdjenek el arról beszélni, hogyan fog a kormány segíteni a szegedieken!”.