Millimétereken múlott Szaszák Zsolt élete

Október végén súlyos autóbalesetet szenvedett a Szegedi Nemzeti Színház vendégművésze Szaszák Zsolt, akit nyáron a Mamma Mia-ban láthatott a közönség. A színész a csodával határos módon élte túl az ütközést.
Vass Imre

2022. november 09. 14:20

Millimétereken múlott Szaszák Zsolt élete

Szaszák Zsolt október 26-án az Egy csók és más semmi című zenés vígjáték próbájára tartott a 47-es úton Hódmezővásárhelyről Szeged felé. Eddig tisztázatlan okokból gépkocsijával belehajtott egy traktorba. A színész olyan súlyos sérüléseket szenvedett az arcán, hogy a kivizsgálásokat követően azonnal megműtötték.

 

– Betört a szélvédő, az összes légzsák kinyílt, de saját lábamon szálltam ki az autóból. Az első reakcióm az volt, hogy ellenőriztem, a fogaim meg vannak-e és a hangszálaim nem sérültek-e. – mesélte a színész a Blikknek.

 

Fotó: Szaszák Zsolt

 

A baleset következtében a két szemem alatt az arc- és a homlokcsontja eltört, az orra felismerhetetlenségig roncsolódott, az orrnyerge 3 milliméterre állt meg az agyától, azaz ennyin múlt az élete.

Szaszák Zsoltot átvitték a fül-orr gégészet sebészetére, ahol négy specialista azonnal megkezdte a műtétet, amely négy és fél óráig tartott és több tucat ember dolgozott a műtőben.

 

A színész november elsején hagyta el a kórházat, jelenleg szüleinél, Sopronban lábadozik. Mint kiderült szerencsére a műtét jól sikerült. Attól is félt, hogy a baleset, illetve a műtét miatt megváltozik a hangképzése és emiatt megváltozik a hangja, azonban szerencsére ez nem így történt.

 

Fotó: Szaszák Zsolt