Most éppen úgy néz ki, ebédidőben és lefekvéskor záporozik

Az egész napos esőzés biztosan elmarad, és könnyen lehet, egész napos felhős, napos idő lesz belőle.
Garai Szakács László

2022. április 27. 06:50

Most éppen úgy néz ki, ebédidőben
és lefekvéskor záporozik

Tegnap reggel úgy nézett ki, ma egész nap esik az eső, szünet nélkül. Most úgy áll, esik, de egészen nagy szünetekkel, már ha rákezd egyáltalán. Ebédidő környékén lecsaphat egy zivatar, majd várható egy kis szünet, hogy aztán a vacsora, tévézés, gyereknek mesélés, szóval az esti programok már újra záporok közepette teljenek el. Ám, hogy mennyire nagy a bizonytalanság, azt jól jelzi, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú figyelmeztetést adott ki zivatarveszélyre és felhőszakadásra is, de közben lassan kiderül az égbolt, és ez a derültség könnyen kitarthat akár estig is – és nem azért mert valamikor háromnegyed nyolc körül megy le a nap.

 

A levegő tizenkét fokról tizenkilenc fokig melegszik fel, tizenegyig hűl vissza éjszakára. A szél észak-északkelet kezd, majd északnyugat felől fúj, irányváltás után felerősödik, de még akkor sem fúj nagyon hevesen.

 

A levegőminőség jó, a pollenek közé megérkezett a csalán is, most már ilyen magvak is vannak a levegőben.

 

 

Esernyő, esőkabát mindenképpen legyen kéznél. Igazából a gumicsizma sem ördögtől való, ha tud váltócipőt magával vinni, akkor mindenképpen tegyen el egyet!