Most is Fidesz-közeli haveroknak osztott ki pénzt a Szerencsejáték Zrt.

Bayer Zsolt cége például 40 milliót kapott.
Kékes Viktória

2023. március 14. 11:07

Most is Fidesz-közeli haveroknak osztott ki pénzt a Szerencsejáték Zrt.

Jóval szerényebb mértékben, mint amit megszokhattunk, de az elmúlt négy hónapban is kiszórt 200 milliónyi támogatást a Szerencsejáték Zrt. 

 

A hvg.hu közérdekű adatigénylése nyomán frissített szerződéslista szerint a legmagasabb támogatási összeget, 40 millió forintot az 1100ÉV Kft. kapta, amely vállalkozás fő tulajdonosa Bayer Zsolt publicista, aki a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének büszke tulajdonosa 1988 óta. Jutott némi pénz annak a dunakeszi sportegyesületnek is, ahol anno Szijjártó Péter futsalozott, de annak az alapítványnak is, amely a „család megtartó erejéről szóló” újságírói munkákat elismerő Média a Családért-díjat létrehozta. A díj fővédnöke a miniszterelnök felesége.

Fotó: MTI/Kovács Attila

 

A mostani pénzeső eltörpül a tavalyi év első négy hónapja alatt szétosztott 915 millió forinthoz képest. Akkor az állami lottócég támogatásából  Pataky Attila 141, a Békemenetet szervező CÖKA 70 milliót kapott. A Habonyt és Rogánt reptető családi vállalkozás sem maradt hoppon, de jutott pénz Demjén Rózsi cégének és a Polgárok Házát fenntartó alapítványnak is.