Mozizgatunk: látogatás Amszterdamba, az erdő rejtelmeibe és egy posztapokaliptikus krízishelyzetbe

Csomán Sándor

2022. november 03. 18:56

Mozizgatunk: látogatás Amszterdamba,
az erdő rejtelmeibe és egy posztapokaliptikus krízishelyzetbe

 

David O. Russell (Napos oldal, Amerikai botrány) új filmjével, az elképesztő sztárparádéval (Margot Robbie, Christian Bale, John David Washington, Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Chris Rock stb.) készülő Amszterdammal kezdődik a legújabb Mozizgatunk podcast, amivel talán túlságosan kemények voltak a külföldi kritikák, de az is egyértelmű, hogy összképében az előzetes várakozásokat alulmúló, végtelenül közepes, könnyen felejthető, humorral színesített történelmi drámát kaptunk.

 

Ajánljuk viszont a Belvárosi Moziban megtekinthető A tölgy – Az erdő szíve című francia természetfilmet, mely a tölgy szerepét és az azt körülölelő élővilágot gyönyörű snitteken keresztül mutatja be. Az eheti magyar filmpremier sem marad el: Grosan Cristina Velencében bemutatkozó nagyjátékfilmje, a Hétköznapi kudarcok három szálat mozgatva (egy özvegy nő, egy tinédzser lány és egy kisfiú) egy nap eseményeit mutatja be a potenciális természeti katasztrófa bekövetkezése előtt. Mészáros Márta Criterion Collection-be bekerült Arany Medve-díjas Örökbefogadással maradunk a hazai filmeknél, hogy utána a streaming felé vegyük az irányt: a dán A látogatás című misztikus, az ember gyámoltalanságát, elgyengülését feldolgozó thriller mellett Tobias Lindholm (Még egy kört mindenkinek!, A vadászat forgatókönyvírója) Netflix-en debütáló rendezését, a Charlie Cullen amerikai sorozatgyilkosról szóló A másik nővért vesszük górcső alá.

 

A nagyobb mozipremierek elmaradása miatt – ami alól kivétel lenne Lukas Dhont Közel-je, amit Szegeden sajnos nem vetítenek – a következő héten a kilencven százalék feletti Rotten Tomatoes értékelést kapó Nyugaton a helyzet változatlan című történelmi filmmel kezdjük a Mozizgatunk podcast hatodik évadának huszonharmadik részét. Addig is ajánljuk – ha még van jegy – hogy a Mozinet Filmnapok keretében A titokzatos nőt, ne hagyjátok ki, mert legközelebb csak december közepén vetítik újra.

Címlapon

mutasd mind