Nagy vágások nélküli műtéteket segítő eszközöket kapott a szegedi gyerekklinika

A Gyógyító Angyal Alapítvány két és fél millió forint értékben vásárolt laparoszkópos eszközöket a szegedi gyerekklinika sebészeti osztályának.
Cservenák Zoltán

2022. november 23. 18:35

Nagy vágások nélküli műtéteket segítő eszközöket kapott a szegedi gyerekklinika

Dr. Papp Andrea és dr. Ónodi János, az alapítvány tagjai a hatékony támogatás érdekében előzetesen mindig felmérik azt, hogy a támogatott egészségügyi intézménynek pontosan mire is lenne szüksége. Így történt ez a szegedi gyerekklinika esetében is, itt dr. Kovács Tamással, a gyereksebészet osztályvezetőjével egyeztettek.

 

Dr. Papp Andrea, a Gyógyító Angyal Alapítvány programfelelőse a laparoszkópos eszközök átadóján háláját fejezte ki azoknak a vállalatoknak, és adójuk 1 százalékát felajánló magánszemélyeknek, akik időről időre hozzájárulnak ahhoz, hogy az alapítvány teljesíteni tudja célkitűzéseit.

 

– Nagyon örülök, hogy a Gyógyító Angyal Alapítvány sokadjára is úgy döntött, hogy támogatja a szegedi Gyermeksebészeti osztályt. A laparoszkópos eszközöket minden nap használjuk, a legkisebb betegeinknél, és a legnagyobbaknál is, így jó, ha az állományunkat, amelyben minden szükséges eszköz rendelkezésre áll, időről időre tovább tudjuk bővíteni, ki tudjuk egészíteni – ígérem, hogy a ma átvett eszközöket is mielőbb használatba állítjuk majd 

 

– mondta dr. Kovács Tamás, aki megköszönte, majd kollégái társaságában átvette az adományt.

 

A Gyógyító Angyal Alapítványt 2013-ban magánszemélyek hozták létre, munkáját többek között pedagógusok, orvosok, egészségügyi dolgozók segítik, önkéntesen. Legfőbb céljuk a betegek, illetve szociálisan hátrányos helyzetűek – kiemelten gyerekek és fiatalok – életminőségének javítása, és az esélyegyenlőség megteremtése. Minderre az elmúlt közel tíz évben, 25 millió forintot fordítottak. Az alapítvány ilyen módon, nyolc éve segíti az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika

és Gyermek-Egészségügyi Központot is – az elmúlt időszakban összesen 11 millió forinttal.

 

(Fotó: Bobkó Anna/Szegedi Tudományegyetem)