Nagyon nehéz ezt két órán keresztül ücsörögve élvezni, erre táncolni kell! – Ilyen volt a Budapest Bár a szegedi koncertje

A Szegedi Szabadtéri újszegedi színpadán lépett fel a feldolgozásokat játszó zenekar.
Kovács M. Norbert

2022. július 11. 17:45

Nagyon nehéz ezt két órán keresztül ücsörögve élvezni, erre táncolni kell! – Ilyen volt a Budapest Bár a szegedi koncertje

A Szegedi Szabadtéri Játékok pár napja megosztott egy rövid videót a Facebookon, amiben a múlt szerdai Budapest Bár-koncert közönségét kérdezték a zenekar fellépése után, emellett pedig pár rövid (tényleg rövid) részlet is látható a koncertből. A megszólalók lelkesen nyilatkoztak, ami nem meglepő: egyrészt egy ilyen videóba soha nem kerülne negatív vélemény, másrészt, látva az aznap esti közönséget, tényleg csak nagyon nehezen lehetett volna olyan embert találni a zenekar fellépése után, akinek ne tetszett volna a koncert. Vagy sehogy.

 

 

És mindez rendben is van, hiszen a Behumi Dórival, Rutkai Borival, Lovasi Andrással, Mező Misivel, Ferenczi Györggyel, Frenkkel felálló zenekar tényleg remek koncertet adott, minden úgy ment, mint a karikacsapás, még az sem okozott komolyabb gondot, amikor a műsor közepén Farkas Róbert zenekarvezetőnek elpattant egy húr a hegedűjén. Ahogy szinte mindent, ezt is humorral kezelte a zenekar, a humort pedig vette a közönség is.

 

Egyetlen gondom volt csak az egész estével: nekem kis túlzással egy kínzással ért fel, hogy több mint két órás koncertet az utolsó dalt leszámítva ülve kellett végighallgatnom a Budapest Bárt. Mert egyszerűen a Budapest Bár zenéje nem az, amit hosszú távon jó ülve hallgatni: ösztönösen beindul az ember keze, lába a zenéjükre, de mégsem állhat fel, nem táncolhat, hiszen akkor a mögötte ülők nem fognak látni. Így aztán felüdülésként hatott, amikor a ráadásban az utolsó dalnál Farkas Róbert és Lovasi András felállásra, sőt táncolásra invitálta a közönséget.

 

Nem is kellett ezt kétszer mondani senkinek, így a Szilvafácskára már bárki táncolhatott kedvére, anélkül, hogy attól kellett volna tartania, hogy bárki ne tudná miatta élvezni a produkciót. Nem is csoda, hogy az egyébként végig jó hangulatú koncert utolsó 5 perce még a többihez képest is kiemelkedő volt: nagy élmény volt látni ennyi önfeledten szórakozó embert.

 

Minderről videóm is van, közel sem olyan jó minőségű, mint a Szabadtérié, és ide beágyazni sem engedi a Facebook, de a hangulatot talán jól átadja. Ide kell érte kattintani.

 

A Budapest Bárt pedig remélem, legközelebb úgy hallhatjuk majd Szegeden, hogy már eleve a táncoslábúakra lesz optimalizálva a nézőtér, bárhol is legyen majd az a fellépés!