Ne szunyókáljon csütörtök reggel a 9-es trolin! A Bakay Nándor utcában ébredhet!

A 7-es trolival sem tud június 16-ától utazni, megszűnik. Jön viszont a 6-os, párban az 5-össel! Változik az SZKT menetrendje.
Ne szunyókáljon csütörtök reggel a
9-es trolin! A Bakay Nándor utcában ébredhet!

Kicsit átrajzolta az SZKT a vonalhálózatát, hiszen a nyári menetrendváltás idén nemcsak azt jelenti, hogy egy kicsit ritkábban járnak a nyári vakáció kitörése miatt a trolik és a villamosok, hanem azt is, járat szűnik meg, illetve indul el, sőt, változik a vonalvezetése is.

Nyilván trolikról van, szó, a villamosokkal ezt nehezebb lenne megcsinálni.

 

 

Szóval

  • június 16-ától megszűnik a 7/7A járat, a Bakay Nándor utcában a 9-es közlekedik helyette, azaz ez a troli a Lugas utcától a Bakay Nándor utcáig jár, ezzel is kiszolgálva a Cédrusliget megnövekedő közlekedési igényét, illetve javítva a felsővárosi lakótelepek és az Árkád közlekedési kapcsolatát.
  • Új járat indul 6-os jelzéssel Vértói út és Újszeged Gyermekkórház között, az 5-ös troli menetrendjével összehangolva.

 

(fotók: Szabó Luca)

 

A menetrend annyiban is változik, hogy a csökkenő utasforgalomnak köszönhetően kevesebb járat is elég ahhoz, hogy elvigyen minket, a változások ezeket a vonalakat érintik.

  • A nyári időszakban a 2-es villamosok csúcsidőben 10 percenként követik egymást az eddigi 7-8 perc helyett.
  • A 3/3F és 4-es vonal csúcsidőben 12 perc helyett 15 perces ütemű követéssel közlekedik, a közös szakaszon, azaz Tarján és Dugonics tér között összehangolva, azaz itt 7-8 percenként követik egymást a szerelvények.
  • Az 5-ös és a 6-os munkanapokon napközben, illetve hétvégén 20-20 percenként közlekedik, a közös szakaszon a Makkosházi körút és Újszeged között ez tíz perces követést jelent. Reggel és délutáni csúcsidőben 8–12 perces követésre sűrűsödnek a járatok, azaz, a közös szakaszon 6–8 perces követés lesz.
  • Az 5-ös, 6-os és 19-es trolik hétköznapokon napközben – húsz perces ütemű közlekedésnél – mindkét irányban összehangolva közlekednek a 21-es buszokkal a Mars tér és a Rózsa utca között, így itt öt perces közös követés lesz.