Nem kellett izgulni és ez nagyon fontos volt: Pick Szeged–RK Celje Pivovarna Laško 36–27 (frissítve)

A második győzelmükért mentek a Kékek a Bajnokok Ligája hetedik fordulójában. Gond nélkül meglett, szerencsére.
Garai Szakács László

2022. november 23. 20:47

Nem kellett izgulni és ez nagyon
fontos volt: Pick Szeged–RK Celje Pivovarna Laško 36–27 (frissítve)

Pick Szeged–RK Celje Pivovarna Laško 36–27 (18–12)

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló. Szeged, Pick Aréna, 4200 néző. Vezette: Slave Nikolov, Gjorgji Nachevski (macedónok).

Pick Szeged: Alilović 1, Krivokapić – Bombač 5, Tønnesen 6, Gaber 1, Bánhidi 6, Bodó 2, Frimmel 6/4, Radivojević 1, Rosta, Garciandía 4, Blonz, Szita, Mačkovšek 1, Šoštarić 3, Molnár. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

RK Celje Pivovarna Laško: Bojić, Belkaied, Gaberšek – Strmljan 4, Knez, Mazej 1, Cokan 3/1, Marguč, Antonijević, Ivanković 3, Janc 4/2, Muhović, Žabić 2, Vlah 4, Martinović 5, Suholežnik 1. Vezetőedző: Alem Toskić.

Hétméteresek: 5/4, illetve 6/3.

Kiállítások: 10 perc, illetve 14 perc.

Piros lap: Ivanković (36.).

 

Dél-Korea magyar labdarúgóbajnoka, Ádám Martin volt a sztárvendég, aranyos volt a tippelésnél: „sok gól lesz...” Meg Pick-győzelem.

 

Bombač középre tartó pattintásával kezdtünk, kötényben ment át, szélről jött rá a válasz Martinovićtól, egy gyors lerohanással. Strmljan ziccerének védésével Alilović szépen mutatkozott be, de Bojić is bekezdett, miközben társai azért csak betaláltak, és lett 1–3 a harmadik percre. Radivojević bejött hetest rontani, Gaber viszont betalált beállóból. Szerencsére Marguč is elrontotta az első büntetőt, Alilović ihletett formája utána is megmaradt, megint Margučot védte.

 

– Mi történt a fiúval? – aggódott Penny a tizedik percben, amikor Žabić lennmaradt a szlovén hatoson, mert beszorult neki a levegő, egy ideig tényleg rosszul nézett ki; majd megállapította rögtön Bombač rossz lövése után: „Mennyit kihagynak!”

 

És valóban, minden második kapura lövést ekkor elhibáztak mindkét oldalon a csapatok. A kék szélsők ekkor indultak be: Frimmel második gólja egészen kivételes volt: egy rossz bejátszás csorgott a sarok felé, beugrott a hatosra, összeszedte, és még éppen el tudta dobni Bojić mellett, 11–9.

 

A huszadik percben időt kért a Celje, de ettől a Kékek álltak össze jobban: ugyan Bodót leküldték azért, mert kivette Strmljan kezéből a labdát, de kemény, határozott volt, maradt a fal, és szerencsénk is volt: Ivanković a saját kilenceséről a bal kapufára ívelte a labdát. Hét perccel később JCP kért időt, de nem azért, mert baj volt, sőt, 15–11-re vezetett a Pick Szeged, és az időkérés után jött két olyan gól, aminek igazából gyári difónak kellene lennie a Bajnokok Ligájában: Bánhidi beállóból, Garciandía kilenc méterről átlövésből ágyúzott Bojić kapujába, utóbbi kétszer egymás után, 18–11.

 

Olyan lett a félidő, különösen a vége, amilyennek szeretjük: magabiztos előnnyel mentek szünetre a srácok.

 

Bombázó-góllal kezdődött a második félidő, meg Gaber lennmaradásával, fejbe kólintották, de rendben lett a beállónk, olyannyira, hogy le sem ment. Alilović ennek a félidőnek az elején is fogott egy hetest. És úgy játszott ekkor a Pick, ahogy azt minden BL-meccsen elvártuk tőlük, csak eddig nem a Celje volt az ellenfél:

  • az átlövőink értelmezhető teljesítményt nyújtottak,
  • „volt széle” a csapatnak és
  • volt egy Alilović a kapuban – aki egyébként mindig volt, de most különösen, a hetesvédései tényleg rendre a legjobbkor jöttek.

 

A 44. percben számolt tízet a tábor a Celjére, 26–16 volt ekkor Tønnesen átlövésével.

 

Innentől már csak menedzselni kellett a meccset, és ezt szerencsére tökéletesen sikerült még úgy is, hogy a 48. percre egy 4–1-es minirohammal 27–20-ra felzárkózott a Celje, ha ezt zárkózásnak lehet egyáltalán nevezni, elég nagy volt az előny ahhoz, hogy ne legyen gond azért, mert fogyni kezdett, ráadásul egy-egy gólt azért „visszalőttek” Bánhidiék.

 

A 49. percben a hatodik szlovén hetes után Alilovićot leküldték két percre a macedónok, volt is fújolás, fütyülés bőséggel. Innen jó öt percen át róluk, a bírókról szólt a meccs, hogy miért gondolták úgy, főszereplők lesznek, rejtély, de tény, kicsit szétfújták a mérkőzés végét.

 

Az 59. percben BL-újoncot avatt Pastor, pályára küldte Molnár Robint, aki így onnan nézhette meg, hogyan spárgáz ki egy újabb szlovén ziccert Alilović.

 

Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor: – Gratulálok a Celjének, megnehezítették a dolgunkat, nagyon jó munkát végeztek ma is. Nyomás alatt tartottak minket, de a második félidőben egyre jobban védekeztünk, a támadásunk is folyamatosan javult. Igaz, volt néhány perc, amikor leeresztettünk, de összességében jó meccset játszottunk, Nagyon fontos volt, hogy megszerezzük ma a két pontot, de az is fontos volt, hogy visszanyerjük a közönségünk támogatást. Köszönjük nekik az egész meccsen át tartó szurkolást.

Mario Šoštarić: – Jó meccset játszottunk a Celjével, nagyon jó volt a hangulat ma a Pick Arénában. Idegesen kezdtünk, de szerencsére folyamatosan javultunk. A jövő héten is velük játszunk idegenben, épp ezért gyorsan el kell felejtenünk a mai történéseket, csak úgy nyerhetünk Szlovéniában, ha száz százalékosan koncentrálnunk, az egy teljesen más meccs lesz, mint a mai.

Alem Toskić: – Nagyon fontos volt mindkét csapatnak ez a mérkőzés. Sajnos ma a Pick Szeged volt a jobb csapat. Tudtuk, hogy remek játékosaik vannak, sajnos nem tudtuk feltartóztatni őket. Nagyon fiatal a csapatom, nem tudtuk felvenni velük a versenyt.

Mitja Janc: – Gratulálok a Szegednek a sportszerű férfias játékért! Jól kezdtünk, de hamar visszaestünk, az első félidő második felétől egyre több hibát követtünk el, akkor már nem tudtunk könnyű gólokat szerezni.