Nem követendő példa: Német Ferenc, az átlagos fideszes politikus

Mindenkinek van véleménye, egy önkormányzati képviselőnek is lehet, csak nem mindegy, hol és hogyan fejti azt ki. Arra meg pláne figyelni kellene, hogy a bejegyzéssel mekkora kárt okozhat. Utóbbival a fideszes Német Ferenc biztosan nem törődött.
Garai Szakács László

2022. július 09. 20:21

Nem
követendő példa: Német Ferenc, az átlagos fideszes politikus

Megírtam én is, amit minden más nem kormánypárti sajtótermék is megírt: egy negyvenhárom éves megállapodásnak lesz vége Magyarország és az Egyesült Államok között azért, mert Orbán Viktor elutasította a tizenöt százalékos globális minimumadó bevezetését. Egy olyan adóét, amit száznegyven országban már elfogadtak, mert értik, felfogják azt, hogy szükség van rá, és azt is érték és felfogják, hogy miért van rá szükség.

 

Ennek kapcsán derült ki újra, miért annyira hatékony és működőképes az Orbán Viktor alkotta fideszes alternatív valóság. Szeged közgyűlésének egyik fideszes képviselője, Német Ferenc ugyanis ezt kommentelte a cikkről megjelent poszt alá:

 

 

Nem kell ahhoz adószakértőnek, közgazdásznak lenni, hogy megértsük, felfogjuk azt, miért volt fontos ez az 1979-ben kötött megállapodás. Ahogy egyébként ahhoz sem kell mérlegképes könyvelőnek, pénzügyi szakembernek lenni, hogy megértsük, miért lenne fontos a globális minimumadó.

 

Abban egyre biztosabb vagyok, hogy Német Ferenc fizetésében, munkaköri leírásában, párttagságában benne van az, hogy ilyen kommenteket rendszeresen kell írnia. Hozzászólásával azokhoz csatlakozott, akik azt gondolják,

  • az euró árfolyamának elszállása őket nem érinti, mert nem mennek külföldre, illetve
  • a benzinár drágulása nekik azért nem számít valójában, mert nincs autójuk.

 

Nincs már messze innen a laposföldben való hit.

 

Viszont ha már hit: igazából hiszek abban, hogy Német Ferenc nagyon is tudja, miért borzasztóan kellemetlen egy ilyen amerikai lépés, ahogy azt is érti ő, miért lenne szükség a globális minimumadó bevezetésére. Csakhogy nem engedheti meg magának az értést. Neki az a feladata, hogy ilyen kommenteket írjon, ezzel „védve” pártját, kormányát, vezérét.

 

Német Ferenc nem az egyetlen ilyen fideszes politikus. Sőt, a politikus el is hagyható: nem az egyetlen ilyen fideszes. Az egész pártot arra építette fel Orbán Viktor, a sleppet a párt mellett úgy idomította az elmúlt tizenkét évben, hogy az ő valóságuk, az ő igazságuk látszódjon, függetlenül annak valóság- és igazságtartalmától. Generációk nőnek, nőttek bele ebbe a másik Magyarországba. Ahol valóban úgy gondolkodnak egyre többen, ahogy azt a szegedi közgyűlési képviselő a kommentjében leírta... És ez a világlátás lassan túl van már bűnön, bajon, hibán, mindenen.

 

Legfőképpen a látáson.

 

A nyitóképet a képviselő Facebook-oldaláról vettem át. Ott rajta van Ruzsa Roland képviselőtársa is, de ő ennek a sztorinak a szempontjából nem fontos. Ott és akkor éppen az volt Német Ferenc feladata, hogy agitáljon. Megtette.

Címlapon

mutasd mind