Nem láttuk jönni, épp ezért igazán kellemes meglepetés: 1. FC Köln–MOL Fehérvár FC 1–2

Negyedóra után hátradőltünk, az lesz, amire számítottunk. Majd a huszadik percben előrehajoltunk, a szünet előtt pedig elkönyveltünk, Dárdai Palkó tiszta apja.
Garai Szakács László

2022. augusztus 18. 23:13

Nem láttuk jönni, épp ezért igazán
kellemes meglepetés: 1. FC Köln–MOL Fehérvár FC 1–2

1. FC Köln–MOL Fehérvár FC 1–2 (1–2)

Konferencia-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, első mérkőzés, Köln, 45 ezer néző, vezette: Tiago Martins (portugál).

1. FC Köln: Schwabe – Schmitz, Hübers, Chabot, Pedersen (Kilian, a szünetben), Hector, Szkiri, Thielmann (Maina, 60.), Ljubicic (Olesen, 76.), Kainz (Adamjan, 76.), Dietz (Tigges, 76.). Vezetőedző: Steffen Baumgart.

MOL Fehérvár: Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Sabanov, Hangya, Bamgboye (Ljednyev, 86.), Pinto (Pokorný, 94.), Fiola, Dárdai (Heister, 81.), Zivzivadze (Lüftner, 94.). Vezetőedző: Michael Boris.

Gól: Dietz (14.), illetve Zivzivadze (32.), Dárdai (40.).

Sárga lap: Larsen (24.), Hangya (55.), Fiola (58.), Szkiri (68.), Dárdai (69.), Zivzivadze (85.), Hector (95.).

Kiállítva: Chabot (20.).

 

A Köln azonnal a kezdést követően érvényre juttatta erőfölényét, a Fehérvár védekezni kényszerült és próbálta felvenni a ritmust. A 14. percben aztán Dietz párharcot nyert Sabanovval szemben – egészen pontosan utóbbi mindent megtett, hogy felrúgja a csatárt, és nagy szerencséje, hogy nem találta el a bokáját –, majd ziccerbe került, amit higgadtan értékesített. Hat perccel később Chabot buktatta a labdát mellette megtoló Dárdait a hazai térfél közepén, a játékvezető pedig kiállította a kölni védőt. Ezt követően nagy fordulatot vett a mérkőzés, a házigazda megzavarodott, hátul több hibát vétett, a Fehérvár viszont erőre kapott. A 32. percben Nego pontos beadására Zivzivadze jól érkezett, és fejjel egyenlített. A georgiai a kupasorozat ötödik mérkőzésén is betalált, ez már a hatodik gólja volt. A 40. percben pedig Zivzivadze ugratta ki Dárdait, aki éles szögből, 14 méterről bombázott a rövid felsőbe, így a Fehérvár egygólos előnnyel vonult pihenőre.

 

A szünetben rendezni tudta sorait a Köln, amely a második félidőben emberhátrányban is azonnal magához ragadta a kezdeményezést. A Fehérvár fegyelmezetten visszazárt a térfelére, véletlenül sem nyílt ki, így ellentámadásra ritkán, akkor is visszafogott létszámmal vállalkozott csupán. A 70. perc környékén tovább fokozta a nyomást a házigazda, Kovácsnak akkor már komoly védenivalója is akadt.

 

A végjátékra alaposan elfáradt a vendégcsapat, de mivel a hazaiak sem tudtak újítani, az eredmény nem változott.

 

(MTI)

Címlapon

mutasd mind