Nem tudott együtt rohanni a Szeged a házigazdával: Barça–OTP Bank-Pick Szeged 35–25

Le kellett játszani ezt a meccset is, a rövid Pastor-csapat ennél többre nem volt képes.
Garai Szakács László

2023. február 22. 22:12

Nem tudott együtt rohanni a Szeged a
házigazdával: Barça–OTP
Bank-Pick Szeged 35–25

Barça–OTP Bank-Pick Szeged 35–25 (20–10)

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 13. forduló. Barcelona, Palau Blaugrana. Vezette: Václav Horáček, Jiří Novotný (csehek).

Barça: Pérez de Vargas, Nielsen – Valera 2, Carlsbogård 3, Mem 5, Wanne 1, Janc 5, N'Guessan 1, Aleix 2, Thiagus Petrus, Soler 4, Cindrić 1, Makuc 3, Richardson 3/1, Fabregas 5, Frade. Vezetőedző: Antonio Carlos Ortega Perez.

OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Bombač, Tønnesen, Stepančić, Frimmel 2/1, Radivojević 2, Rosta 5, Miguel Martins 2, Garciandía 3, Blonz 4, Szita 2, Mačkovšek 2, Šoštarić 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteresek: 1/1, illetve 1/1.

Kiállítások: 2 perc, illetve 0 perc.

 

Bodó Richárd, Matej Gaber és Bánhidi Bence sérülés miatt nem tudott pályára, el sem utaztak Barcelonába, egy beállóval, Rosta Miklóssal kellett „megcsinálni” a meccset. És Mirko Alilović is belázasodott meccs előtt, Miklernek végig kellett védeni a mérkőzést.

 

Mem három góljával indul a találkozó, és ez a távolság hamar meg is szilárdult. JCP-nek 9–4-nél kellett először időt kérni, amikor Garciandía eladta a labdát, és Janc lerohanta a kékeket – emberhátrányban. Az időkérés ezúttal elsősorban a pihenés miatt volt fontos, a vékony keretnek, nem volt esély közelebb jönni, pláne úgy, hogy a blokkolt Barça-lövés is bepattan, a spanyol kapufáról meg kipattant Radivojević kísérlete. A félidő közepén is még csak öt gólnál tartottak a Kékek, Szita oldalhálót lőtt ekkor, Garciandía meg ziccerben nem tudta ellőni Pérez de Vargas mellett.

 

A 20. percre hat leindításgólt lőttek a katalánok, ezek jelentették ekkor a különbséget, 13–6 volt ekkor. És védekezés sem volt ekkor: Valera gyorsan megdobta első két BL-gólját. Majd Solernek is sikerült ez, a második gólja tíz gólos különbséget jelentett a 28. percben: 19–9. A félidő 20–10-zel zárult.

 

A második félidő az órapörgetésről, az előny menedzseléséről szólt. Az első félidei katalán ritmus a második játékrész elején nem volt meg, de ezt nem bántuk, nem nőtt az előny. De a negyvenedik perctől újra nőtt a különbség, olyan volt a mérkőzés, mintha mondjuk a kékek itthon mondjuk a Komlóval játszottak volna. Mindenesetre az, hogy a meccs háromnegyedére majdnem harminc gólig eljutott a Barça, nagyon fájt.

 

A második játékrész meglett ikszre, de ennek nem nagyon lehetett örülni. A kékeknél Mikler mindent megpróbált, rajta kívül Blonz, meg Rosta nyújtott még jó teljesítményt.

 

Március 1-jén véget érnek a csoportmeccsek a Bajnokok Ligájában, akkor a Nantes jön a Pick Arénába.