Nem volt kérdés a mérkőzés kimenetele: Pick Szeged–Budai Farkasok 41–29 (19–14)

Nem jelentett gondot az újonc Budai Farkasok a Pick Szegednek. A kékek majdnem végig vezetve és Aréna csúcsot jelentő gólt szerezve magabiztosan győzött.
Vass Imre

2022. november 19. 21:42

Nem volt kérdés a mérkőzés kimenetele: Pick Szeged–Budai
Farkasok 41–29 (19–14)

Premier volt a mérkőzés, mivel a két csapat eddig még egyszer sem találkozott egymással. Ez nem véletlen, hisz a Budai Farkasok most jutottak fel először a legfelső osztályba. 

 

A Szeged szempontjából jól kezdődött a mérkőzés, gyorsan elhúzott a csapat, azonban a vendégek nem hagyták magukat, a félidő közepére még egyenlítettek is. Azonban ennél többre már nem futotta, Alilovic ismét remekelt a kapuban, és támadásban is kitettek magukért a szegediek. Sajnos Martins megsérült, nem tudta folytatni a játékot. Azt még nem lehet tudni, mennyire súlyos az állapota. 

 

A második félidőben Gaber, Bodó, Garciandía is remekelt és így egyre növelte előnyét a Pick. A kapuban Luka Krivokapic váltotta Alilovicot és rögtön meg is fogott egy hétméterest. A hajrában egy kicsit kiengedett a Szeged, ennek köszönhetően a vendégek csökkenteni tudták hátrányukat. Azonban a támadásban mindenki remekelt, így új Aréna csúcsot ért el a csapat, amely így most már 41 gól.

 

A vezetőedző, Juan Carlos Pastor szerint csapata jól kezdte a mérkőzést, azonban sokat hibáztak, aminek köszönhetően a vendégek felzárkóztak. Azonban az első félidő végével és a második elejével már elégedett volt.

 

A Pick Szeged legközelebb november 23-án lép pályára, a Bajnokok Ligájában a szlovén Celjet fogadják majd a Pick Arénában.

 

Pick Szeged–Budai Farkasok 41–29 (19–14)

Férfi kézilabda NB I., 24. fordulóból előrehozott mérkőzés, PICK Aréna, Dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Haskó, Natkai.

Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 2/1, Tönnesen 3, Bombac 1, Gaber 6, Szita 2, Blonz 5/1. Csere: L. Krivokapics (kapus), Mackovsek, Rosta 3, Garciandía 6, Martins 2, Bodó 7, Frimmel 2/1, Sostaric 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Budai Farkasok: Merkovszki – Valler 2, Vuleta 2, Auer 4, Kvastek 1, Nagy Sz. 5, Enomoto 1. Csere: Holdosi 3, Németh A. 4/1, Szövérdffy 2, Nourelden 2/1, Kecskeméti, Kovács Á. 3. Vezetőedző: Koi Endre.

Hétméteres: 4/3, ill. 6/2.

Kiállítás: 2, ill. 4 perc.