Nyerni kell Pozsonyban a továbbjutásért, mert az Üllői úton sikerült elrontani: FTC–Slovan Bratislava 1–2

A Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első, szerdai mérkőzésén elszenvedte első vereségét a magyar bajnok az idei sorozatban.
Garai Szakács László

2022. július 20. 22:17

Nyerni kell Pozsonyban a
továbbjutásért, mert az Üllői úton sikerült elrontani:
FTC–Slovan Bratislava 1–2

Ferencváros–Slovan Bratislava 1–2 (0–0)

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés, Budapest, Groupama Aréna, 20 ezer 459 néző, vezette: Ricardo de Burgos (spanyol).

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovačević, Ćivić, Laïdouni (Mercier, 72.), Zachariassen, Esiti, Nguen (Auzqui, 80.), Boli (Bassey, 72.), Traore (Loncar, 57.).

Slovan Bratislava: Chovan – Medvedev, Kasia, Abena, De Marco, Barszegjan (Agbo, 92.), Kucka (Holman, 92.), Kankava, Pauschek (Cavric, 73.), Weiss (Csakvetadze, 73.), Saponjic (Ramirez, 69.).

Gól: Zachariassen (70.), illetve Kasia (81.), Barszegjan (86.).

Sárga lap: Saponjic (26.), Nguen (31.).

 

A kezdés előtt a hazai szurkolótábor élőképet mutatott be, amelyen a magyar zászlóra fekete betűkkel írták, hogy „nem felejtünk”, a trikolór alatt pedig az 1992-es évszám volt olvasható, amely a két csapat harminc évvel ezelőtti, botrányos pozsonyi meccsére utalt.

 

A vendégdrukkerek bevonulásukat követően provokálták a szomszédos szektor hazai szimpatizánsait, a kerítésre másztak és szóváltásba keveredtek a biztonságiakkal, ezért néhány perccel később készenléti rendőrök vonultak a két szektort elválasztó kerítés mindkét oldalához.

 

A pályán kevésbé volt érezhető a feszültség, az első perctől kezdve kifejezetten lüktető volt a játék, az első helyzet a magyar bajnok előtt adódott, de Laïdouni közelről célt tévesztett. Nem sokat késett a válasz, ugyanis Weiss szabadrúgását nagy bravúrral hárította Dibusz, a kipattanónál azonban már tehetetlen lett volna, viszont Medvedev a jószerivel üresen tátongó kapu mellé gurított. Eközben a lelátón a szlovákok által begyújtott pirotechnikai eszközök okoztak riadalmat és persze füstöt is.

 

(fotók: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A kezdeti nagy rohanás után a Ferencváros került fölénybe, amit Zachariassen kapufára fejelt labdája is jelzett, de a vendégkapusnak is volt nagy védése később. A kölcsönös lelátói utálkozás először a 30. percben ragadt át a játékosokra, amikor többen összeakaszkodtak, a játékvezető ivószünettel próbálta megfékezni az indulatokat. A szünet előtti percekben ismét a futballé volt a főszerep, ebben a periódusban a Slovan hálóőre egy újabb bravúrral őrizte meg kapuját a góltól, így a csapatok 0–0-val vonultak az öltözőbe.

 

A második félidőt a Ferencváros szurkolótáborának piros, fehér és zöld görögtüzei vezették fel, miközben Magyarországot éltették a hazai szimpatizánsok. A folytatásban is a zöld-fehérek irányítottak, a szlovák bajnok erejéből csak a védekezésre futotta, viszont azt hatékonyan tette, igaz, ehhez kellettek a pontatlan ferencvárosi lövések is.

 

Az idő múlásával lendületét veszítette a hazai együttes, így játéka statikusabbá, fölénye pedig meddővé vált. Ennek ellenére éppen ebben a periódusban sikerült betalálnia az FTC-nek, amely egy bal oldalon végigvitt szép akció végén Zachariassen révén volt eredményes. A góltól ismét megélénkült a találkozó. A hajrában mindkét fél vezetett veszélyesnek ígérkező támadásokat, egy ilyenből a vendégek egyenlítettek. Ettől megzavarodott a magyar bajnok, amely egy hajszálpontos lövésből újabb gólt kapva hátrányból várhatja az idegenbeli visszavágót.

 

(MTI)

Címlapon

mutasd mind