Október közepéig fűtetlen helyiségekben lehetnek csak a rendőrök

A Zsaruellátó elnevezésű Facebook oldalra került ki egy hivatalosnak látszó levél, amelyben arról tájékoztatták az állományt, hogy tilos bekapcsolniuk a fűtést az épületben. Azt is írták, hogy a hideg ellen csak „a megfelelő öltözködési mód megválasztásával” és mozgással védekezhetnek.
Vass Imre

2022. szeptember 23. 09:22

Október közepéig fűtetlen helyiségekben lehetnek csak a
rendőrök

Az energiaválság miatt két héttel ezelőtt a kormány elrendelte, hogy az állami intézményekben csak 18 fok lehet majd. Minden bizonnyal ennek a döntésnek a következménye a levél, amelyet a Zsaruellátó oldalán tettek közzé.

 

A levélben felhívták a figyelmet arra is, hogy „a fűtés beindítására csak és kizárólag a Megyei Rendőr-főkapitányságokról érkező utasítás, engedély alapján kerülhet sor, önállóan nem lehet a fűtést elindítani az épületekben”.

 

 

A munkatársaknak azt is megtiltották, hogy valami más eszközzel biztosítsanak meleget a helyiségekbe: „az irodákba egyénileg behozott hősugárzók bekapcsolása és működtetése szintén nem engedélyezett”.

 

A levelet egy jó tanáccsal is ellátták a rendőröket: A hideg elleni védekezés a megfelelő öltözködési mód megválasztásával és a rendszeres munkaközi szünetekben végzett mozgással biztosítandó.

 

Hasonló levelet küldött a  Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság is:

 

Természetesen a levélre azóta folyamatosan jönnek a nem túl hízelgő reagálások, valamint a mémek.