Orbán Viktor és kedves felesége akkor is szégyent hoz hazánkra, ha ki se nyitják a szájukat – Garai Szakács László jegyzete

Erre nem indok sem a vidékiség, sem az, hogy a felesége öltözteti. Utóbbi nem lenne baj, ha Orbánné értene hozzá.
Garai Szakács László

2023. január 09. 21:00

Orbán Viktor és kedves felesége
akkor is szégyent hoz hazánkra, ha ki se nyitják a szájukat –
Garai Szakács László jegyzete

Még szombaton volt az esemény: Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó Pozsonyban részt vett az önálló Szlovákia megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett gálaesten. Effajta alkalmakon, ha nem is szakmányban kell részt venniük a miniszterelnököknek, államfőknek és feleségeiknek, férjeiknek, de évente kettőnél többször. A programokat percre pontosan jó előre lehet tudni, ezek nem olyanok, mint amikor Rómából leugrunk homárt zabálni a tengerpartra. És azt is lehet jó előre tudni, hogyan kell felöltözni ezekre a rendezvényekre.

 

Az évfordulós gálaestre Petr Fiala cseh, Eduard Heger szlovák és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő szmokingot vett és a feleségeik is az alkalomhoz illő estélyiben voltak. Ők, illetve protokolltanácsadóik tudták, hogyan kell egy ilyen eseményre felöltözni – ha máshonnan, máshogyan nem tudták, valószínűleg elolvasták a meghívón.

 

Orbán Viktor és Lévai Anikó megjelenésükkel – és itt most az öltözetükre gondolok – szégyent hoztak Magyarországra.

 

Egy miniszterelnöknek és a feleségének igenis fel kell tudni rendesen öltözni. Tudniuk kell, hova, mit kell felvenni. Értem, hogy korábban nem volt pénzük rendes ruhákra, de annyit talán keresett az elmúlt tizenkét évben Orbán Viktor, hogy béreljenek egy szmokingot meg egy estélyit. Lévai Anikó ezen a fotón körülbelül úgy néz ki, mint a legiskolázatlanabb falusi mosónő, aki a lehetőségeihez képest igyekezett valahogyan felöltözni, a miniszterelnöknek meg a jelek szerint van egy Brüsszel-járó szettje meg egy homárzabáló öltönyös összeállítása, most az előbbit vette fel.

 

Az is igaz, persze, hogy pénzen nem lehet stílust, ízlést venni, de ez bizony nagyon ciki. Nemcsak Orbán Viktor politikai teljesítménye alapján ítélnek meg minket, magyarokat. Az ilyen öltözködési tragédiák miatt is gondolnak minket bugris hülyéknek.