Orbán Viktor szerint stabil a gazdasági növekedésünk, van és lesz gázunk, és biztosított a kőolaj-ellátásunk

Posztolt a Facebookra a miniszterelnök.
Kovács M. Norbert

2022. július 07. 21:41

Orbán Viktor szerint stabil a gazdasági növekedésünk, van és lesz gázunk, és biztosított a kőolaj-ellátásunk

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este osztotta meg Gondolatait a Facebook-oldalán az inflációról, a magyar gazdaság helyzetéről, az ukrajnai háború hatásairól és a béke fontosságáról. Szerinte 

 

„a háború és a szankciók együtt oda vezettek, hogy az egész világon ma Európa számára a legdrágább az energia. Ezért gyengül napok óta az euró a dollárhoz képest”.

 

Azt is írja, 

 

Magyarország energiaellátottsága biztosított, „van és lesz gázunk, biztosított a kőolaj-ellátásunk. Stabil a gazdasági növekedésünk. A magyar ipari termelés volumene májusban 9,4%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Magyarország gazdasága 2022-ben az év egészében növekedni fog, az országban gyakorlatilag teljes foglalkoztatottság van”.

 

A miniszterelnök egy korábbi beszédében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai előtt azt mondta, hogy fix pontok kellenek, amikhez következetesen tartani kell magukat, ilyen a költségvetési hiány megtartása, a rezsicsökkentés, a családtámogatási rendszer, a teljes foglalkoztatás és a nyugdíjak védelme, valamint az államadósság csökkentése, írja a Telex.

 

Orbán szerint ha ezeket meg tudjuk őrizni, akkor van esély, hogy idén a magyar gazdaság ne csökkenjen, hanem 4-6 százalékkal növekedjen.

 

Orbán Viktor a posztjában egy szót sem írt a forintárfolyamról a posztban, ami teljes egészében itt olvasható.