Öt szegedi is ott lesz a magyar válogatottban a kézilabda világbajnokságon

Január 11-én kezdődik a svéd-lengyel közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság. A teljes szegedi vb-különítmény 12 fős is lehet.
Cservenák Zoltán

2023. január 04. 12:14

Öt szegedi is ott lesz a magyar válogatottban a kézilabda világbajnokságon

Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Mikler Roland, Rosta Miklós és Szita Zoltán is tagja a magyar válogatott vb-keretének. A magyarok a január 12-én 18 órakor Dél-Korea ellen lépnek először pályára a svédországi Kristianstadban a D-csoportban.

 

A magyar válogatott 19 fős kerete

Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Tatabánya), Palasics Kristóf (NEKA), jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Pedro Rodríguez Álvarez (Tatabánya), jobbátlövők: Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát), Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zorán (Telekom Veszprém), irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), beállók: Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Szöllősi Szabolcs (Dabas), balátlövők: Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Bodó Richárd (Pick Szeged), Szita Zoltán (Pick Szeged), balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Kovacsics Péter (Ferencváros).

 

A vb-rajtig a magyar válogatott január 5-én és 7-én egy-egy felkészülési meccset játszik a Dean Bombac-ot és Borut Mackovseket is soraiban tudó Szlovénia ellen.

 

Az OTP Bank-Pick Szeged játékosai közül a már említett magyar és szlovén játékosok mellett a norvég Blonz, a szerb Radivojevics, a portugál Martins, a spanyol Garciandía és a horvát Sostaric is várhatóan ott lesz a világbajnokságon.

 

Magyarország a D-csoportban Izlanddal, Portugáliával és Dél-Koreával játszik majd.

 

A magyar válogatott mérkőzései:

január 12., csütörtök, 18.00: Magyarország–Dél-Korea

január 14., szombat, 18.00: Izland–Magyarország

január 16., hétfő, 20.30: Portugália–Magyarország 

 

(Nyitóképünkön Bodó Richárd, Rosta Miklós, Mikler Roland, Szita Zoltán, Bánhidi Bence, fotó: Pickhandball.hu)

Címlapon

mutasd mind