Mindig csak közelíteni tudtak a kékek: OTP Bank-Pick Szeged–Łomża Industria Kielce 28–31 (frissítve)

Annak a bizonyos árnyéknak nem sikerült az átlépése.
Garai Szakács László

2022. december 07. 20:52

Mindig csak közelíteni tudtak a
kékek: OTP Bank-Pick Szeged–Łomża Industria Kielce 28–31 (frissítve)

OTP Bank-Pick Szeged–Łomża Industria Kielce 28–31 (13–16)

Machineseeker EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 9. forduló, Szeged, Pick Aréna, 6700 néző. Vezette: Kürsad Erdoğan, Ibrahim Özdeniz (törökök).

OTP Bank-Pick Szeged: Alilović, Krivokapić – Bombač 6, Tønnesen, Gaber 2, Bodó 2, Bánhidi 3, Radivojević, Rosta, Miguel Martins 5, Garciandía 4, Blonz 3/2, Szita 1, Šoštarić 1, Mačkovšek, Frimmel 1/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Łomża Industria Kielce: Wolff, Kornecki – Sánchez-Migallón, Wiaderny, Sićko 2, A. Dujsebajev, Tournat 5, Karačić 3, Moryto 8/4, D. Dujsebajev 2, Þrastarson 2, Remili 2, Stenmalm, Nahi 5, Karalek 2, Gębala. Vezetőedző: Talant Dujsebajev.

Hétméteresek: 5/3, illetve 4/4.

Kiállítások: 2 perc, illetve 8 perc.

 

Ha már A hét meccse a Kielce vendégjátéka még szép, hogy így indul a kézilabda Bajnokok Ligája honlapja:

 

 

Ebben az idényben ez a második MOTW Szegeden, az első rögtön a nyitófordulóban volt: a Barcelona a második félidőben lassan, biztosan a hazaiak fölé kerekedett.

 

A meccs első vendége Birkás Balázs kajakos volt. Aki elmondta, tévedés, hogy most is pihen. A második vendég Zubai Szabolcs volt: megőrült érte az Aréna.

 

Gyúrós István kolléga szerint ezt nem lehet megúszni, sporttudósításban pláne. Vitatom, de mindent a vevőért:

 

„Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.”

 

A meccs előtt prímán sikerült az élőkép: a magyar és a lengyel zászlót „rakták ki” a nagy lelátó alján a szurkolók, oldalt kék lapokat emeltek magasba a szurkolók.

 

 

1. félidő

Először volt ebben a szezonban igazi BL-hangulat a meccs elején: maximum hangerőn szóltak a dobok, a dudák. A lengyelek kezdtek, övék volt az első gól, Tournat, a bombázó válaszolt rá. Majd a második kapura lövése is jó volt Bodónak – ilyenre sem emlékszem idén a BL-ben, 2–3. Szóval a hátrány ellenére jól indult a meccs. És valahogy azt érezte mindenki, az egy-két gólos lengyel előny semmi: Mirko is védett egyet szépen, kár, hogy a lerohanásból Frimmel szétlőtte a jobb kapufa tövét.

 

A hetedik percben 6–2-re elléptek a vendégek Tønnesen lövését védte Wolff, Nahi végigszáguldott, időt kért JCP. Bombač rögtön hetest harcolt ki, Frimmel szépen pattintott a kapuba, 3–6. Hatott az időkérés, két gólra feljöttek a kékek, de a félidő közepén inkább 2-3 gól volt a lengyel előny, mint 1-2. Ekkor Frimmel hetesből a bal kapufa tövét is elintézte; most már minden labdának befelé kell pattanni! Þrastarson átlövése egyből „bepattant” kapufa nélkül is, majd Garciandía lőtt gólt, 9–13, Wolff nagyon sok kék lövést olvasott sajnos. Nem sokkal ezután, a 23. percben Þrastarson szenvedett szerencsétlen sérülést, a hordágyat is behozták hozzá, végül saját lábán bicegett le.

 

Két gyors Miguel Martins-góllal újra csak két gól volt a hátrány, 11–13, ekkor kért időt Talant Dujsebajev. Jót pihentünk, Alilović négyet védet egymás után, Bombač bevetődre, középről egyenlített, 13–13. De nem tudták átvenni a vezetést a kék: Moryto hetesből lőtt gólt, majd Sićko is újra betalált. Az utolsó előtti szegedi támadást, mondjuk így, elrontották a kékek, Nahi indult, egy ahelyett, hogy egy gólra zárkóztak volna a szünetben Bodóék, három gólos hátrányban voltak, 13–16.

 

Bosszantó apróságok miatt voltak hátrányban Bánhidiék, a klasszikus maguknak teszik nehézzé a meccset tipikus esete. Plusz Wolff is sajnos akkor védett, sokat, amikor kellett.

 

2. félidő

Blonz jött a rövid oldalra szélsőnek, és visszajött a félidő elejére Bodó is. De most rontott lövéssel indított. Az első két perces előnyt nekünk fújták be a törökök a 32. percben, Remilit ültették le. Bombač hozta vissza három gólra csapatát, a lengyelek első gólját a félidőben most is Tournat lőtte. A nyolcadik perc környékén kicsit elromlott a meccs, ekkor egyik csapat sem tudta a támadásait góllal befejezni, a rossz sorozatnak sajnos Karačić vetett véget, 17–20. A harmadik lengyel kiállítás lengyel góllal indult, Garcinadía passzába belelépett Moryto, be is dobta a ziccert, Blonz szerencsére rögtön válaszolt szélről, ekkor volt 19–21.

 

Telt rajtunk az idő, és csak küzdelmes izomkézilabdát láthattunk a félidő közepén. JCP kért újra időt, miután Nahi a bal szélről valahogy átkeveredett a jobbra és onnan lőtt nagy gólt Alilovićnak, 19–23. Miguel Martins két átlövése tartotta ekkor a lelket a csarnokban, és a két gól elég volt ahhoz, hogy újra mindenki üvöltve szurkoljon, 21–24, így mentünk be az utolsó tíz percbe.

 

Meg Bombač két rontásával, mindkettőt kihasználták a lengyelek, újra öt gól volt a különbség, 21–26. Blonz heteseinél még hitte a csarnok, talán egy iksz meglehet, de Moryto is odaállhatott a vonalra, nem hibázott, 23–28. Öt perc volt hátra, először volt emberelőnyben a meccsen a Kielce, időt kért Talant Dujsebajev, tudta, ha bedobják, akkor gyakorlatilag megvan a két pont. Bedobták: Karalekre jött ki a figura, ez volt az első gólja, fájt, 24–29.

 

Az utolsó perc Szita szélsőgóljával kezdődött, azzal lett 28–30. Jött az utolsó szegedi időkérés negyvenhárom másodperccel a vége előtt. Bízni kellett az emberfogásban, hátha. Nem sikerült: Alilović védett, de Karalek szedte össze a kipattanót, és megadta a kegyelemdöfést, 28–31.

 

Kikaptak a kékek, de méltósággal tették. Megvastapsolta a küzdésüket a Pick Aréna.

 

Nyilatkozatok

Juan Carlos Pastor: – Gratulálok a Kielcének. Nagyon sajnálom a játékosuk súlyos térdsérülését, gyors felépülést kívánunk neki. Igyekeztünk játszani a saját játékunkat, de a beállósaik körül rendre problémánk volt védekezésben. Sajnos sok hibát követtünk el támadásban is. Mégis többször is visszajöttünk, de a következő lövések valamiért sosem sikerültek, és újra ás újra hátrányban kerültünk. Így futottunk utánuk végig a mérkőzésen, de nem tudtuk őket utolérni. Tanulunk ebből a mérkőzésből is.

Imanol Garciandia: – Gratulálok a Kielcének, nagyon nagy meccset játszottunk, én is jobbulást kívánok a megsérült Þrastarsonnak. Nagyon szoros volt a meccs, de sajnos sosem tudtunk vezetést szerzeni, és többször előfordult, hogy két-három góllal leszakítottak minket. Ez ma elég volt. Ezek a kis előnyök végig kitartottak nekik.

Talant Dujsebajev: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült győznünk Szegeden. Egy nagyon veszélyes meccset játszottunk, az utolsó meccseken a Szeged folyamatosan javult. Ezért idegesek is voltunk egy kicsit, de szerencsére uralni tudtuk a mérkőzést. Juan Carlos Pastor szerintem a világ legjobb edzője, mindig élmény ellene játszani, Sok siker kívánok neki a soron következő meccseken!

Dylan Nahi: – Tudtuk, hogy a Szeged ellen nem lehet könnyű meccseket játszani, most sem volt könnyű. Végig nagyon koncentráltan kellett kézilabdáznunk, örülök, hogy sikerült nyernünk.