Párizsba szerződik Tønnensen, a Szeged kézilabdacsapatának norvég jobbátlövője

Kent Robin Tønnesen, a bajnoki címvédő Szeged férfi kézilabdacsapatának norvég jobbátlövője nyártól a Paris Saint-Germain játékosa lesz.
Hollósi Zsolt

2023. március 11. 08:15

Párizsba szerződik Tønnensen, a Szeged kézilabdacsapatának norvég jobbátlövője

Nyártól a Paris Saint-Germainhez szerződik Kent Robin Tønnesen, az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának norvég jobbátlövője. A Máthé Dominikot is foglalkoztató francia klub honlapjának pénteki híradása szerint a 31 éves Tønnesen szerződése két idényre szól. A norvég jobbátlövő korábban a svéd IK Sävehof, a német HSG Wetzlar, majd a Füsche Berlin játékosa volt, majd 2017 nyarán a Telekom Veszprémhez igazolt, amellyel a bajnokságot egyszer, a Magyar Kupát és a SEHA Ligát két-két alkalommal nyerte meg. Ezt követően, 

 

2021-ben szerződött Szegedre, ahol oszlopos tagja volt a tavaly bajnoki aranyérmes együttesnek.

 

A norvég válogatottal részt vett a 2021-es tokiói olimpián, illetve öt világ- és hat Európa-bajnokságon. A 2017-es vb-n ezüstérmet szerzett.

 

„Kent Robin érkezése nagyon jó hír, a legmagasabb szinten szerzett tapasztalatokkal rendelkező tehetséges átlövő, aki vitathatatlan erősítést jelent. Sikeres támadásban, de egyben tapasztalt védő is, Máthé Dominikkal együtt új kilátásokat kínál számunkra” – fogalmazott a korábbi kiváló kapus, Thierry Omeyer, a Paris Saint-Germain vezérigazgatója a klub hivatalos honlapján.

 

„Ez egy újabb fontos lépés a karrieremben. A Paris Saint-Germain Handballhoz való csatlakozás minden profi kézilabdázó számára igazi büszkeség és kiváló lehetőség lenne” – adta közre a 24.hu Tønnesen nyilatkozatát.

 

Az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázói közül az ugyancsak norvég Alexander Blonz a dán GOG-hoz igazol, a kapus Mirko Alilovic minden bizonnyal a lengyel Wisla Plock, a beálló Rosta Miklós pedig a román Dinamo Bucuresti játékosa lesz. Juan Carlos Pastor vezetőedző az egyiptomi válogatott szövetségi kapitányi posztját veszi át. Egyelőre egy érkezőről tudni: a norvég kapus Emil Kheri Imsgard az Elverum együttesétől igazol Szegedre.